Anadolu Kadınları ödüllerini aldı

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Kadınları ödüllerini aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2012 12:38

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen “Öncü Anadolu Kadınları” ödülleri sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

‘Özel Vefa’ ödülü Ümran Menderes’e verildi. Ümran Menderes, eşi Aydın Menderes'in yaşamı boyunca sesini  duyurmasında vesile olmak istediğini belirterek, “Keşke daha çok yaşasaydı da  destek olmaya devam etseydim. Ama ben normal bir şey yapmıştım eşimle ilgilenmiştim” dedi.

Kanunu Sultan Süleyman ile Hürrem Sultan’ın tek kızı olan Mihrimah Sultan adına verilen sivil inisiyatif ödülü Dilek  Sabancı'ya takdim edildi. Bu ödülün şevkini artırdığını belirten Sabancı, daha çok gayretle çalışacağını ve başarılı işler yapacağını söyledi.

“Neden Londra olmasın benim İstanbul'um, Çünkü ben Londra'ya gittiğim zaman  rahatlıkla otobüse binebiliyorum, kaldırımda yürüyebiliyorum neden Türkiye'de  öyle olmasın” diye konuştu.

“Şerife Bacı” toplum gönüllüsü ödülü 4 Nisan 1994'te Sarıkamış'ta eşi  Binbaşı Bedir Karabıyık'ı şehit veren Meral Karabıyık ve 29 Ekim 2011'de  Bingöl'de “canlı bomba” saldırısında hayatını kaybeden Hatice Belgin'e verildi.  Hatice Belgin'in ödülünü alan kızı Ceylan Belgin, “Türk tarihindeki kahraman kadınlara son örnek de annemdir. Bu da Türkiye’nin duruşudur” dedi.

Haberin Devamı

“Hayme Ana” barış gönüllüsü ödülü, Nazire Dedeman Çağatay ve AKP  Diyarbakır Milletvekili Eronat'a verildi. Milletvekili Eronat'a ödülünü  annesi Emel Eronat verdi.

Hafize Özal eğitim gönüllüleri ödülü, Ülkü Ulusoy ve Hatice Tosun'a,  Kadıncık Ana girişim gönüllüsü ödülü Dilek Ataygeldi ve Ceren Kumbasar'a, özel  vefa ödülü ise Ümran Menderes ve Necla Arslankurt'a verildi.

Dün Ankara’da yapılan ödül törenine, Kalkınma Bakan Yardımcısı  Mehmet Ceylan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin  Gökçek, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in eşi Nadide Şahin, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in eşi Şahsenem Sema Çelik, AKP Kadın  Kolları Başkanı Güldal Akşit ile büyükelçiler de katıldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!