Güncelleme Tarihi:
İnan, incelemelerde bulunmak için geldiği Adana'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk'ün “demiryolları yurdu dört baştan saracak” hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
Hızlı trenin Ankara -Eskişehir bölümünün 13 Martta açılışının yapılacağını anımsatan İnan, “220 kilometrelik Ankara-Eskişehir hattının 200 kilometresi hızlı tren olacak. Yani, Ankara Esenkent'ten, Eskişehir Hasanbey'e kadar hızlı tren hizmeti sunulacak. Eskişehir-İstanbul hattının çalışmaları ise yoğun tempoyla sürüyor” dedi.
Eskişehir- İstanbul hattının Marmaray Projesi ile birleştirileceğini ifade eden İnan, şöyle konuştu:
“Ankara-Sivas hızlı tren hattının ihalesi gerçekleştirildi ve yapımına önümüzdeki günlerde başlanacak. Eskişehir-İstanbul hattı tamamlandığında ise Sivas'tan İstanbul'a kadar hızlı tren olacak. Devam eden başka bir proje ise Ankara-Konya hattı. Önümüzdeki yıl onun açılışını yaparız. Şu an gündemimizdeki projeler bunlar ve tamamı 3 yıl içinde hizmete açılacak.
Bunun yanı sıra kendimize yeni hedefler koyuyoruz. Bu kapsamda 10 yıl içinde gerçekleştirmeyi planladığımız Kuzey-Güney koridori, Ankara-İzmir hattı var. Aksaray'dan Ulukışla'ya ulaşan Adana'yı da ilgilendiren projelerimiz bulunuyor. 10 yılda hızlı tren ağına kavuşmak zorundayız ve bunu gerçekleştireceğiz.”
İnan, her türlü konforun düşünüldüğü hızlı tren setlerin üretiminin Adapazarı'nda gerçekleştirildiğini bildirdi.
Hızlı tren fabrikasının TCDD ile Hyundai Rotem şirketinin ortak yatırımı olduğunu anımsatan İnan, “üretimin burada gerçekleşmesi ülke ekonomisine de ayrı bir katkı sağlıyor” dedi.
İnan, hızlı trenin diğer ulaşım araçlarına göre daha ekonomik olacağını, seferlerin başlamasının ardından ise ulaşımda büyük rahatlama sağlanacağını kaydetti.