Amerikan Müslümanları silme Obama’cı

Güncelleme Tarihi:

Amerikan Müslümanları silme Obama’cı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2012 12:42

ABD’nin en büyük Müslüman hakları örgütü CAIR’in yaptığı ankete göre Amerikan Müslümanları’nın yüzde 68’i Obama’ya oy verecek. “Romney” diyenler sadece yüzde 7 çıkarken kararsızlar ise yüzde 25.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea3fc8f018fbb8f873e65e
ABD’nin en büyük Müslüman hakları örgütü Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), önceki gün Amerikan Müslümanlarının 6 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerindeki eğilimini ortaya koyan geniş çaplı bir araştırma yayınladı. Düzenlenen ankete göre Amerika’daki İslam toplumunun yüzde 68’i seçimde Başkan Obama’yı destekleyeceğini söylerken, yüzde 25 kararsız olduğunu açıkladı. Romney’ye oy vereceğini söyleyenler ise sadece yüzde 7’de kaldı.

300 milyonluk ABD’de 5-7 milyon arasında bir nüfusa sahip oldukları düşünülen Müslümanlar, geleneksel Amerikan seçmeninin aksine sandığa gitme konusunda da daha istekli çıktı. CAIR’in anketine katılan, kayıtlı Müslüman seçmenin yüzde 91’i, seçim günü oy vermeye gideceğini söyledi. Araştırmanın ardından örgüt adına bir açıklama yapan direktör Nihad Awad da, “Sonuçlar Amerikan Müslümanlarının büyük bir kısmının halen adayların vaatlerine açık olduklarını gösteriyor. Ayrıca, Amerikalı Müslümanların potansiyel olarak bu seçimin belirleyisi olabileceklerini ortaya koyuyor” dedi.

Haberin Devamı

Örgüt, araştırmanın sonuçlarını şöyle sıraladı:
• Amerikalı Müslümanlar için bu seçimde en önemli beş konu, istihdam ve ekonomi, eğitim, sağlık politikaları, sosyal güvenlik ve sivil haklar.
• Ankete katılanların yarısı ayda en az bir kez camiye gittiğini söylerken, Müslüman seçmenin yüzde 55’i kendini ılımlı, yüzde 26’sı ‘liberal’ olarak tanımlıyor. Yüzde 16’sı ise “Muhafazakârım” diyor.
• Demokrat Parti’ye yakın olduğunu söyleyenlerin oranı son dört yılda yüzde 49’dan yüzde 66’ya yükseldi. “Cumhuriyetçi Parti” diyenler ise yüzde 8’den 9’a çıktı.
• Amerikalı Müslümanların yüzde 51’i Cumhuriyetçi Parti’nin Müslümanlara dostça davranmadığını düşünüyor. Demokrat Parti için bu oran sadece yüzde 6.
• Ankete katılanların yüzde 35’i ise 11 Eylül’den sonra dini ve etnik ayrımcılığa uğradığını söylüyor.
• Uluslararası ilişkilere gelince, yüzde 68’i ABD Yönetimi’nin Suriye’de Esad karşıtı muhalefete destek vermesi gerektiğini savunuyor. Yüzde 76’sı da NATO’nun Libya Operasyonu’nu doğru buluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!