Alzheimer ve demans arasında nasıl bir fark var?

Güncelleme Tarihi:

Alzheimer ve demans arasında nasıl bir fark var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 12:14

Alzheimer hastalığı ve demans hastalığı arasında fark var mı? Alzheimer hastalığı demansa hastalığına sebep olur mu? Demans hastalığı nedir? İşte Alzheimer ve demans arasındaki farklar ..

Haberin Devamı

Demans ya da diğer adıyla bunama, bir grup fiziksel ve zihinsel semptomu tanımlayan bir terim. Dil kullanımının bozulması, hafıza kaybı, kişilikteki bir takım değişimler ve problem çözme becerisinin yitimi en sık rastlanan semptomlar. Bazen de motor becerilerin sergilenmesinde sorun yaşandığı için koordinasyon eksikliği görülebiliyor. Hatta paranoya, halüsinasyon ve sosyal yaşamdan kopma da semptomlar arasında.

Bir insanın demans yaşayıp yaşamadığını anlamak kolay değil. Bu teşhisin konulabilmesi için, yaşamında ciddi sorunlara yol açan semptomların büyük kısmını sergiliyor olması gerek. Alzheimer ise demansa sebep olan bir hastalık. Oluşma sebebiyse birkaç adet proteinin anormal davranışları. Bu proteinler beyin fonksiyonlarını etkiliyor ve bazı bölgeleri devre dışı bırakıyor. Bunlar hafızayla ve koordinasyonla yakından ilişkili olan beyin birimleri.

Haberin Devamı

popsci.com.tr Tarafından Hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!