Altıntop'ların doladırılma davasında tahliye kararı

Güncelleme Tarihi:

Altıntopların doladırılma davasında tahliye kararı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2009 13:06

MİLLİ futbolcular Hamit ve Halil Altıntop’un alacakları primler için açılan banka hesaplarından, kendi rızaları olmadan 307 bin 400 lira çekerek dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Türkiye Futbol Federasyonu eski çalışanı Cemile Aylin Arslan, tahliye edildi.

Haberin Devamı

Hayati tehlike taşıdığı belirtilen larinks ödemi denilen alerji hastalığı nedeniyle tahliyesine karar verilen ve beş aydır tutuklu bulunan Arslan’ın avukatı, müvekkilinin cezaevinde iki kez hastalığı nedeniyle kriz geçirdiğini ve bu nedenle hastaneye kaldırıldığını ileri sürdü.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, 2,5 yıldan 12’şer yıla kadar hapisleri istenen Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan sanık Cemile Aylin Arslan getirilirken, Arslan’ın tutuksuz olarak yargılanan annesi Semira Aydınay da katıldı. Diğer sanık Hakan Gücün ise yakalanamadığı için duruşmada hazır edilemedi. Sanık avukatı Ayhan Sağıroğlu, suçun müvekkili tarafından işlendiğine dair somut bir delil olmadığını söyledi. Emniyet görevlilerinin celp yazılmasına rağmen şikayetçilerin hazır edilemediğini de belirten avukat Sağıroğlu, ”Müvekkilim 4 Ağustos 2009 tarihinde sağlık durumu nedeniyle hastaneye kaldırılmıştır” diyerek İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan alınan raporu mahkemeye sundu. Raporda müvekkilinin hayati tehlikesi bulunduğunun belirtildiğini söyleyen Sağıroğlu, sabit ikametgah sahibi olması ve kaçma şüphesinin bulunmaması nedeniyle müvekkilinin tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanık Cemile Aylin Arslan’ın üzerine atılı suçun niteliği, tutuklu kaldığı süre ve sağlık raporunu göz önüne alarak tahliyesine karar verdi. Duruşma, şikayetçiler Hamit ve Halil Altıntop’un gelecek celse hazır edilmelerine karar verilerek ertelendi. Sanık Cemil Aylin Arslan’ın annesi Semira Aydınay, ”Çok mutluyum” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

ARSLAN’IN SAĞLIK RAPORU

İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan 4 Ağustos 2009 tarihinde alınan raporda, Cemile Aylin Arslan’ın besine bağlı anafiloksi ve ilaç alerjisi tanılarıyla ayaktan tetkik edildiği belirtildi. Arslan’ın anaminezi doğrultusunda süt ve süt ürünleri, soya, bamya, bezelye, barbunya, kuru bakliyat, patlıcan, böğrülce, incir, muz, kavun, yeşil soğan, nane, dereotu, susam katkılı maddelere, balıklara, kepek dışında unlu mamullere, fındık, fıstık ve ayçiçeği yağına karşı aşırı duyarlılık reaksiyonu olduğunun öğrenildiği belirtiliyor. Raporda ”Bu reaksiyonlar sırasında hasta larinks ödemi tarif etmektedir. Hayati tehlike taşımakta olan bu durumda hastanın adrenalin, metilprednisolon (Prednol amp) ile acil müdahalesi gerekmektedir. Hastanın ilaçları hazır durumda özellikle yemek yerken yanında bulundurulmalıdır. Hasta antihisminikle de reaksiyon tarif etmektedir" denildi. Raporda ayrıca hasta dengeli beslenmesi için kinin içerikli (tonikler), kepekli ürünler, nitrat içermeyen içme suyu kullanması gerektiği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!