Altın şirketinden para aldı iddiası

Güncelleme Tarihi:

Altın şirketinden para aldı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2003 01:59

Alman Vakıfları davasının dün yapılan 2. duruşmasında, suikast sonucu ölen Dr. Necip Hablemitoğlu'nun davaya dayanak oluşturan ‘‘Alman Vakıfları ve Bergama Dosyası’’ adlı kitabı ve davayı açan Savcı Nuh Mete Yüksel'le ilgili çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

Ankara 1 No'lu DGM'deki duruşmada, siyanürlü altına karşı mücadeleye yol açan Eurogold şirketinde 13 yıl boyunca maden mühendisi olarak çalışan ve üç ay önce ayrılan Hasan Gökvardar tanık olarak dinlendi. Gökvardar, Hablemitoğlu'nun kitabı için ‘‘Bu kitabın amacı altın çıkarılmasına karşı yürütülen demokratik hareketi karalamaktır’’ iddiasında bulundu.

ŞİRKET FİNANSE ETTİ

Gökvardar,
son olarak Newmont adını alan şirkette Kamu İşleri Genel Müdürü olarak görev yaptığı dönemde, Hablemitoğlu'nun ziyarete geldiğini, gazete küpürleri ile teknik raporlarının fotokopilerini aldığını belirti. Hablemitoğlu'nun, kitabının bunlara dayalı olduğunu iddia eden Gökvardar, ‘‘Bu kitap, Normandy şirketi tarafından finanse edildi’’ dedi.

YÜKSEL ŞİRKETE GİTMİŞ

Gökvardar,
soruşturmayı yürüten eski DGM Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel'in, jandarma ekipleri ile şirkete geldiğini, burada şirket yöneticilerinin de katıldığı bir toplantıda tanıkların özellikle şirketle ilişkisi bulunanlar arasından tespit edildiğini iddia etti.

Duruşma savcısı Dilaver Kahveci, Yüksel'in hazırlık soruşturması sırasında yaptığı işlemlere ilişkin sanık avukatlarınca yöneltilen sorular ile tanığın verdiği yanıtların tutanağa geçirilmemesini istedi. Sanık avukatlarından Mehmet Ali Koç, savcının talebinin reddine karar verilmesini istedi. DGM, savcılığın esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için dosyayı savcıya gönderirken, duruşmayı da erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!