Altın Portakal'da dört özel film

Güncelleme Tarihi:

Altın Portakalda dört özel film
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2004 14:36

41. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Türkiye Prömiyerleri ve Özel Gösterimler" başlığında 4 özel film, sinemaseverlerle buluşacak. Gürcü kökenli yönetmen Dito Tsintzadze'nin "Atış Korkusu"”,yönetmen Karen Shakhnazarov'un Boris Savinkov'dan uyarladığı "Ölüm Adlı Atlı”, Theo Angelopoulos'un son filmi "Ağlayan Çayır" ve İspanya, Fransa ortak yapımı bol ödüllü "Kutup Çizgisi Aşıkları".

Haberin Devamı

Gürcü kökenli yönetmen Dito Tsintzadze'ninTiflis ve Nürnberg Film festivallerinde “En İyi Film” ödüllerini aldı. Film aynı zamanda San Sebastian Film Festivali'nin 51 yıllık tarihinde ilk defa “Büyük Ödül” alan Alman filmi olma özelliğini de taşıyor.

Türk izleyicisiyle ilk defa buluşacak filmlerden biri de yapımı yeni tamamlanan “Ölüm Adlı Atlı”. Boris Savinkov'un “Pale Horse” adlı romanından sinemaya uyarlanan, Yönetmen Karen Shakhnazarov'un gerçekçi yorumunu yansıttığı film için, film karelerinde yer alan eski Moskova 2,5 ayda inşa edilmesiyle de özel bir önem taşıyor.

Bu yıl Berlin Film Festivali'nde açılış filmi olarak gösterilen ”Ağlayan Çayır” ise Yunanlı ünlü Yönetmen Theo Angelopoulos'un son filmi. Yönetmenin kendi yorumuyla film, “Sona eren yüzyılın şiirsel bir özetiyle zamana meydan okuyan bir aşkın içinden geçerek, yaşadığımız yeni yüzyılın görsel ilişkisi”ni anlatıyor.

Haberin Devamı

İspanya, Fransa ortak yapımı bol ödüllü “Kutup Çizgisi Aşıkları”, şiirsel bir üst sesin ve içe işleyen bir görselliğin eşlik ettiği koyu bir aşk hikayesi. İspanyol sinemasının en önemli isimlerinden Julio Medem'in yönettiği filmin Türkiye prömiyeri de Altın Portakal'da gerçekleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!