Altın Portakal'a 12 yabancı film

Güncelleme Tarihi:

Altın Portakala 12 yabancı film
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2009 11:25

Altın Portakal Film Festivali'ne yarışmacı olarak yurtdışından katılacak filmler belirlendi.

Haberin Devamı

Türk Sineması'nın Oscar'ı kabul edilen ve bu yıl 10- 17 Ekim tarihleri arasında 46.sı yapılacak olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'na seçilen filmler açıklandı. Bu alanda Avrupa ve Asya sinemalarından 12 film yarışacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından organize edilen 46'ncı Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'na seçilen filmler belli oldu. Altın Portakal'ın uluslararası bölümünde Avrupa ve Asya sinemalarından 12 film yarışacak. Bulgaristan'dan İngiltere'ye, Ermenistan'dan Fransa'ya, Macaristan'dan Gürcistan’a uzanan bir coğrafyadan yer alan filmler, 2008 ve 2009 yapımı.

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’na seçilen 12 film şunlar:

Haberin Devamı

Altın Portakala 12 yabancı film

Bazı sahneleri İstanbul'da çekilen ve oyuncuları arasında Saadet Işıl Aksoy ile Hatice Aslan'ın da yer aldığı Bulgar Yönetmen Kamen Kalev'in "Şark Oyunları" filmi, Çekoslavakya'nın 1968’deki Sovyet işgalini konu alan iki filmden Çek yapımı "İngiliz Çilekleri" ve Polonya Çek Cumhuriyeti ortak yapımı "Tuna Operasyonu", 1960'lı yıllar Rusya'sında kozmonotların yetiştirildiği bir okulda geçen "Kağıttan Asker", Sırp yönetmen Goran Radovanoviç'in "Ambulance- Ambulans", mülteci sorununa değinen "Öteki Yaka" ve "Benim Doğum" filmleri, 59. Berlin Film Festivali'nde Gümüş Ayı ödülü alan "Katalin Varga", Pelin Esmer'in "11'e 10 Kala" adlı filmi, Ermeni yönetmen Harutyun Khachatryan'ın kurgu belgesel türündeki "Sınır" filmi, Uluslararası yarışmada yer alan bir diğer Türk filmi de geçen günlerde Montreal Film Festivali'ne katılan Abdullah Oğuz'un yönettiği "Sıcak" ve İtalya'dan katılan "Özgürlük".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!