Altın Portakal Film Festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

Altın Portakal Film Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2006 00:14

43. Antalya Altın Portakal Film Festivali ile birlikte düzenlenen 2. Uluslararası Avrasya Film Festivali başladı.

Haberin Devamı

Antalya Kültür Merkezinde düzenlenen törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Altın Portakal Film Festivali'nin uluslararası platforma taşınmasından duyduğu mutluluğu ifade etti.
Festival Başkanı Engin Yiğitgil de sinemanın, insanlığın yaşadığı sıkıntılara ışık tutarak, daha özgür düşünen nesillerin yetişmesine katkı sağladığını söyledi.

Törende Menderes Türel tarafından “Star Wars 5” ve “Robocop 2” filmlerinin yönetmenliğini üstlenen, senarist ve yapımcı Irvin Kershner'e onur ödülü verildi.

Kershner, daha önce de Türkiye'ye geldiğini, ancak bu ziyaretinde Türkiye'yi çok değişmiş gördüğünü söyledi.
Bir belgesel çekimi nedeniyle Ulu Önder Atatürk'ün hayatını incelediğini dile getiren Kershner, Atatürk'ün harika bir insan olduğunu kaydetti. Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nın ardından yaptığı konuşmaları incelediğini ve söylemlerinin bugünün Türkiye'si ile örtüştüğünü belirten Kershner, “Bugünün modern dünyasının Atatürk'ten öğreneceği çok şey var” dedi.

JURİDE YILDIZLAR GEÇİDİ

Altın Portakal Film Festivali başladı
Ünlü yıldız Faye Dunaway de Altın Portakal'ın konuklarından.



Törende, 2. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nde uzun metraj film yarışmasının jurisi de tanıtıldı.


İran sinemasının genç yeteneklerinden, ödüllü yönetmen Samira Makhmalbaf, Hollywood'un büyük aktörü James Cromwell ve Quentin Tarantino'nun esin perilerinden Çek asıllı İtalyan aktris Barbara Bouchet, ünlü yönetmen Ken Loach'un Cannes 2006 Film Festivali'nde Altın Palmiye kazanan “The Wind That Shakes the Barley” filminin aktörü Padraic Delaney, Beki Probst, Wreland Speck ve Mehmet Aslantuğ, festivalle ilgili düşüncelerini ilettiler.
Aslantuğ, “Umarım Mustafa Kemal'in milenyum çocukları, ülkenin dışına da onur konukları gönderir” dedi.

Padraic Delaney de sahnede takım elbisesinin altına giydiği parmak arası terliklerle dikkat çekti.

Haberin Devamı

Törene katılan ünlü yıldız Faye Dunaway de Türk kadınlarının güçlü ve özgür olduğunu belirterek, ayaklarının yere sağlam bastığını kaydetti.

Törene, “Şeytanın Avukatı” ve “Ray” filmlerinin yönetmeni Taylor Hackford ile 2006'nın Altın Küre ödüllü eşi ünlü aktris Helen Mirren de katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!