Altın Palmiye Tayland filminin

Güncelleme Tarihi:

Altın Palmiye Tayland filminin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2010 00:00

Haberin Devamı

63’üncü Uluslararası Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye, Taylandlı yönetmen Apichatpong Weerasethakul’un gerçeküstü bir reenkarnasyon öyküsü anlattığı “Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives” adlı filminin oldu. 12 Mayıs’ta Ridley Scott’un “Robin Hood” filmiyle açılışı yapılan, Julie Bertuccelli’nin “The Tree” filmiyle son bulan festivalde Amerikalı yönetmen Tim Burton’un başkanlığını yaptığı jüri, Büyük Ödüle de Fransız yönetmen Xavier Beauvois’nın “Of Gods and Men” filmini layık gördü.
Jüri ödülü Çadlı yönetmen Muhammed Salih Harun’un “A Screaming Man” filminin olurken, en iyi yönetmen ödülünü “On Tour” filmiyle Fransız Mathieu Amalric aldı. En iyi erkek oyuncu ödülünü ise “Biutiful” filmindeki rolüyle Javier Bardem ile “La Nostra Vita”daki performansıyla Elio Germano paylaştı. En iyi kadın oyuncu ödülünü İranlı yönetmen Abbas Kiarostami’nin “Certified Copy” filmindeki rolüyle Juliette Binoche alırken, en iyi senaryo ödülü Kore filmi “Poetry”nin oldu. İlk yönetmenlik tecrübesinin ödüllendirildiği Altın Kamera ödülüne de “Ano Bisiesto” filminin Meksikalı yönetmeni Michael Rowe layık görüldü. En iyi kısa film dalında ise ödül Fransız filmi “Chienne d’Histoire”a gitti. m CANNES (A.A)

Lara kumdan heykel plajı

Haberin Devamı

Göksel YAPAR/ANTALYA, (DHA)
ULUSLARARASI Antalya Kum Heykel Festivali’nin 4’üncüsü, Lara Beach’te ziyarete açıldı. ‘Mitoloji 2’ adıyla 100 kumdan heykelden en çok ilgiyi, girişe konulan ‘Avatar’ filminin fantastik karakterleri gördü.
Antalya’da Kum Heykel Festivali’inde, çoğunluğu Avrupa’daki 10 ülkeden gelen 32 heykeltıraşın tasarladığı Yunan, Mısır, Aztek, İran, İskandinav, Çin, Hint, Afrika, Avustralya, Amerika ve Türk medeniyetlerine ait dünyanın en önemli mitolojik olay ve kahramanları canlandırılıyor. Girişe koyulan ve en çok ilgiyi gören dev kumdan heykel ise gişe rekoru kıran ‘Avatar’ filminin fantastik karakterleri. 7 dönüm üzerine alana kurulu festivaldeki kum heykeller için 7500 ton özel nehir kumu kullanıldı. Yaklaşık 30 kişilik teknik ekibin 2 ay süren çalışmalarıyla hayata geçirilen heykeller gece ses ve ışık gösterileriyle süsleniyor.

950 bin liralık Hilye-i Şerife

Haberin Devamı

ALİF Art Antikacılık tarafından dün Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen müzayedede 240 bin lira muhammen bedelle satışa çıkan T.C. kuruluş yıllarına ait Osmanlıca 18 adet diplomatik belgeden oluşan “Yetki Belgesi Koleksiyonu” Dışişleri Bakanlığı’nın inceleme talebi nedeniyle satıştan çekildi.
Aynı müzayedede hattat Hasan Rıza Efendi’nin Hilye-i Şerife’si 950 bin TL’ye alıcı buldu. Eserin Pera Müzesi adına satın alındığı bildirildi.
Kanuni Sultan Süleyman’ın saray hattatlarından Ahmed Karahisari’nin ketebeli 20 sayfalık “Davat-ı Sebâ (Yedi Gün Duası)” ise Arzu-Cengiz Çetindoğan çifti tarafından 550 bin TL’ye satın alındı.
Müzayedede ayrıca birbirinden önemli başyapıtlar da yeni sahiplerini buldu. Şeker Ahmed Paşa’nın “Sadberk Gülleri” 640 bin, Hoca Ali Rıza’nın “Sapanca Gölü” 575 bin, Sâmi Yetik’in “Göksu”su 475 bin liradan alıcı buldu.
Müzayedede toplam 4.5 milyon liralık satış gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Fazıl Say'la ‘Türk Geceleri’ başlıyor

PİYANİST ve besteci Fazıl Say 25-29 Mayıs tarihleri arasında Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenecek ‘Fazıl Say-Türk Geceleri’nde sanatseverler ile buluşacak. Hamburg Eyaleti Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Laeiszhalle, Fabrik konser salonları ile Altona Kültür Kilisesi’nde gerçekleşecek etkinliklerde Fazıl Say’ın yanı sıra Patricia Kopatchinskaja, Arif Sağ, Kudsi Erguner, Burhan Öcal, Baba Zula, Mercan Dede & Secret Tribe gibi usta isimler de  ‘Fazıl Say-Türk Geceleri’nde sahne alacak.
Geleneksel ezgiler
’Fazıl Say-Türk Geceleri‘nin açılış konseri 25 Mayıs akşamı Fazıl Say’ın ‘Haremde 1001 Gece’ adlı keman konçertosu ile yapılacak. Geleneksel mevlevi sufi müziğinin ustası ve Ney sanatçısı Kudsi Ergüner Ensemble ‘Goethe Diwan Project’ ile 26 Mayıs akşamı izleyici ile buluşacak. 27 Mayıs’ta solo resital verecek olan piyanist Fazıl Say , 28 Mayıs’ta ise halk müziğinin usta ismi Arif Sağ ile yapacağı doğaçlamalar ile dinleyicilere unutulmaz bir müzik şöleni yaşatacak. Etkinliklerin son günü olan 29 Mayıs’ta ise Mercan Dede & Secret Tribe  birlikte sahne alacak.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!