Altın Küre adayları belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Altın Küre adayları belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Oscar'ın habercisi sayılan Altın Küre Ödülleri'nin adayları belli oldu. ‘The Truman Show’ ve ‘Shakespeare in Love’ 6 dalda, ‘Er Ryan’ı Kurtarmak' ise 5 dalda Altın Küre Ödülü'ne aday gösterildi.

Hollywood Yabancı Basın Birliği tarafından belirlenen ve Ocak sonunda sahiplerini bulması beklenen Altın Küre Ödülü için aday listesi bu yıl çok geniş tutularak sürpriz isimlere yer verildi. Büyük bütçeli filmlerle beraber pek dikkat çekmeyen yapımlar, çok az tanınan aktörler, yeni başlayan TV şovları ve gişede hayal kırıklığı yaratan filmler de aday gösterildi. Altın Küre kazanan eser ve sanatçılar Mart sonunda dağıtılan Oscar'lar için büyük avantaj elde ediyor.

EN İYİ FİLM:

‘The Truman Show’, ‘Shakespeare in Love’, ‘Saving Private Ryan’, ‘Gods and Monsters’, ‘The Horse Whisperer’, ‘Elizabeth’.

KADIN OYUNCU:

Fernanda Montenegro (Brezilya yapımı Central Station filmindeki rolüyle), Emily Watson (Hilary and Jackie), Cate Blanchett (Elizabeth), Susan Sarandon (Stepmom), Meryl Streep (One True Thing).

ERKEK OYUNCU:

Tom Hanks (Private Ryan), Sir Ian McKellen (Gods and Monsters), Stephen Fry (Wilde), Nick Nolte (Affliction), Jim Carrey (The Truman Show).

YÖNETMEN:

Steven Spielberg (Private Ryan), Robert Redford (Horse Whisperer), Peter Weir (Truman Show), John Madden (Shakespeare in Love), Shekhar Kaphur (Elizabeth).

KOMEDİ:

Bulworth (Warren Beatty), The Mask of Zorro, Patch Adams, Shakespeare in Love, Still Crazy, There's Something About Mary.

YABANCI FİLM:

The Celebration (Danimarka), Central Station (Brezilya), Hombres Armados (İspanya), The Polish Bride (Hollanda), Tango (Arjantin).



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!