Altın işkencesi

Güncelleme Tarihi:

Altın işkencesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Buldukları bir küp altını paylaşmadığı gerekçesiyle kaçırılan Özel Güneş Hastanesi sahibine işkence yapıldı. 3 kişi yakalandı, azmettirici teyzeoğlu ile 3 polis aranıyor.

ADI daha önce uyuşturucu ticaretine de karışan İkitelli'deki Özel Güneş Hastanesi'nin eski sahibi Şehmuz Güneş'i polis kimliği göstererek kaçırıp işkence yaptıkları iddia edilen Haydar Yiğit, Recep Özdemir ve Hakkı Kayıran hakkında ‘Gaspa teşebbüs ve hürriyeti tahdit’ suçlarından 20 yıla kadar ağır hapis istemiyle dava açıldı. Güneş'in teyzesinin oğlu Ahmet Arıkan ile soyadları belirlenemeyen polis memuru Mustafa, Hacı ve Cengiz Yiğit'in aranmalarına devam edildiği bildirildi.

Altınları sattı

Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesine göre Şehmuz Güneş, teyzesinin oğlu Ahmet Arıkan ile Malatya'da bir küp altın buldu. Güneş, altınları Arıkan'a haber vermeden Kapalıçarşı'da sattı, paralardan teyzesinin oğluna hak vermedi. Bunun üzerine Ahmet Arıkan, olayı diğer sanıklar Recep Özdemir, Hacı, Cengiz Yiğit, Hakkı Kayıran, Mustafa ve Haydar Yiğit'e anlattı.

Polis kimliğiyle baskın

Sanıklardan Recep Özdemir ile Mustafa, o günlerde Üsküdar Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Hakkı Kayıran'ı da yanlarına alarak, Şehmuz Güneş'in Gedikpaşa'daki işyerine gittiler. Polis kimliği gösteren sanıklar işyerinde arama yaptılar. İçerde hiçbir şey bulamayan sanıklar Güneş'i bir eve götürdüler. Eve Haydar Yiğit'i çağıran sanıklar, kendisinde altın veya mücevher olmadığını söyleyen Güneş'in el ve ayaklarını bağlayıp, üzerine hortumla su sıkarak işkence yaptılar. Sanıklar, işkencelerine rağmen yanıt alamadıkları Şehmuz Güneş'i serbest bıraktılar.

Çete lideri Uslu hakkında bir dava daha

TEKSTİLBANK Merter Şubesi Müdürü Sema Adın'ı kaçırıp öldüren çetenin elebaşısı Abdülkadir Uslu hakkında 2 yıl önce öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla gıyabi tevkif kararı çıkartıldığı öğrenildi. Alacak yüzünden çıkan anlaşmazlık sonucu Bülent Ak ve Murat Toprak'ın yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili olarak Uslu'nun 2 yıldır gıyabında yargılandığı belirtildi. Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya haklarında 30 yıla kadar ağır hapis cezası istenen Uslu'nun suç ortakları tutuklu sanıklar Hüseyin Ayaş ve Bayram Tekti-mur ile tutuksuz sanık Yakup Dağ katıldı. Mahkeme, halen Bayrampaşa’da tutuklu olan Uslu hakkındaki kararı vicahiye çevirdi. Duruşma ertelendi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!