Almanya'nın tiyatro Oscar'ı Neco Çelik’in

Güncelleme Tarihi:

Almanyanın tiyatro Oscarı Neco Çelik’in
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2011 23:50

Alman tiyatro dünyasının Oscar’ı sayılan Faust tiyatro ödülünü kazanan Türk kökenli yönetmen Neco Çelik, “Bu ödülü, tüm birinci nesil anne ve babalarımız adına aldım ve onlara armağan ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

GÖÇÜN 50. yılında Berlinli Türk yönetmene büyük ödül. Alman tiyatro dünyasının en önemli ödülü olan Faust, Berlinli yönetmen Neco Çelik’e verildi. Neco Çelik, Stuttgart Operası’nda sahnelediği ‘Duvara Karşı’ filminin opera yorumuyla, ‘Gençlik tiyatrosu en iyi yönetmen’ ödülüne layık görüldü. Çelik, Alman tiyatro dünyasının Oscar’ı sayılan Faust’u kazanan ilk Türk kökenli yönetmen oldu. Frankfurt Operası’nda gerçekleştirilen ödül töreninde, Neco Çelik’e ödülünü, ünlü tiyatro oyunu yazarı ve yönetmeni Volker Lud-wig takdim etti. Alman Sahneler Birliği tarafından bu yıl 6. kez verilen Faust ödül törenine, Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier, Frankfurt Belediye Başkanı Petra Roth da katıldı.
Bu ödülün kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını belirten Neco Çelik, “Türkiye’den başlayan işçi göçünün 50. yılında bu ödüle layık görülmek, benim için ayrı bir anlam ve öneme sahip. Bu ödülü, göçün zorluklarını yaşayan tüm birinci nesil anne ve babalarımız adına aldım ve onlara armağan ediyorum. Göçmenlerin bu ülkede kültür ve sanata büyük katkısı var. Alman sanat dünyası da bu tür ödüllerle bunu takdir ediyor” dedi.
Yönetmenliğe kısa metrajlı filmler çevirerek başlayan Neco Çelik, çektiği televizyon filmlerinin ardından yazar Feridun Zaimoğlu’nun kaleme aldığı ‘Kara Bakireler’ adlı tiyatro oyununun yönetmenliğiyle tiyatro dünyasına adım attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!