Almanya'nın otoyol ücreti uygulamasını AB mahkemeye taşıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanyanın otoyol ücreti uygulamasını AB mahkemeye taşıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2015 20:18

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Alman karayollarında yabancı araçlardan geçiş ücreti alınmasını öngören yasaya karşı işlem başlattı. Komisyon, Alman hükümetinin küçük ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) partinin ana projesi Karayolları Geçiş Ücreti Yasası’nı AB hukukuna aykırı olarak değerlendirdi. AB Ulaştırma Komisyonu Violeta Bulc, bu kararı twitter hesabından duyurdu.

Haberin Devamı

Yasal işlemler prosedürüne göre Brüksel’den Almanya’nın uyarı mektubu gelmesi bekleniyor. Almanya’nın bu mektuba cevap vermesi ve tarafların uzlaşma sağlayabilmesi için 8 haftalık süre tanınıyor. Bu süre içinde yasa üzerine mutabakat sağlanamazsa konu Avrupa Adalet Divanı’na taşınacak ve Almanya’ya dava açılacak. Dava iki yıl sürebilir.

Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt (CSU), anlaşma ihlalinden dolayı başlatılan yasal işlem sebebiyle Karayolları Geçiş Ücreti Yasası’nı yürürlüğe koyma tarihini ertelediğini duyurdu. Dobrindt, “Biz yasalara uygun hareket ediyoruz ve mahkeme kararını bekleyeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Yasanın yürürlüğe konulması için hazırlıklara devam edeceklerini vurgulayan Dobrindt’in şu ifadesi dikkat çekti: “Karayollarında daha fazla adaleti getirme hedefimizden bizi kimse saptıramaz.”

Brüksel ile çetin müzakereler yapacağını belirten bakan, herkesin otoyol ücreti ödeyeceğini, kimseye ayrımcılık söz konusu olmadığını ifade etti.

Bu arada hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Sören Bartol, otoyol ücretinin ertelenmesini olumlu karşıladı. Bartol, Alman sürücülere ek yük yüklenmesine katiyen karşı olduklarını vurguladı.

Muhalefetteki Yeşiller ve Sol Parti’nin yanı sıra meclis dışındaki Hür Demokrat Parti (FDP) ise otoyol ücreti planının tamamen iptal edilmesini talep etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!