Almanya Şanlı’yı “tehlikeli” değil diye izlememiş

Güncelleme Tarihi:

Almanya Şanlı’yı “tehlikeli” değil diye izlememiş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2013 09:34

Almanya’nın, ABD Büyükelçiliği’ne yönelik canlı bomba saldırısını gerçekleştiren Ecevit Şanlı’yla ilgili ciddi bir ihmalinin olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Almanya’nın ciddi gazetelerinden Süddeutsche Zeitung, 2003 yılında iltica talebi başvurusu kabul edilmeyen Ecevit Şanlı’nın iddia edildiği gibi ikinci kez yaptığı başvurunun kabul edilmesinin söz konusu olmadığını, bundan dolayı Almanya’da kaçak olarak kaldığının belirlendiğini yazdı.

Gazeteye konuşan Alman iç güvenlik yetkilileri, Şahin’in Türkiye’de siyasi takibe uğramış kişi olmadığı için iltica başvurusunun kabul edilmediğini söylediler.

STATÜ GÖRÜLMEDİ
Aynı kaynaklar, bundan sonra Şahin’in Almanya’da illegal olarak kalmaya başladığını ancak güvenlik birimlerinin belirli bir süre takip sonrası yaptığı değerlendirme sonucu “terör eylemi gerçekleştirecek kişi” statüsünde görülmediğini belirttiler. Alman yetkililer gazeteye, “Bu değerlendirme sonucu Şahin’in ilgili birim veya birimler tarafından takibi kaldırıldı” dediler. Almanya’nın yaptığı bu değerlendirme nedeniyle Şahin’le ilgili Türk ve Alman makamları arasında uzun süreden beri bir istihbarat paylaşımının olmadığı da bildirildi.

Haberin Devamı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!