Güncelleme Tarihi:
Religion-und-politik.de adresli internet sitesinde bir yorum kaleme alan Karis, toplumdaki dini çeşitliliğin ve sekülerizmin bu kurulu teğet geçtiğini ifade etti. İletişim bilimci şu anki üye yapısının savaş sonrası dönemden kalmış olmasından yakındı.
Kuruldaki üye yapısının eski dönemlere göre anlaşılabilir olduğunu belirten Karis yazısında şu ifadelere yer verdi: “Kurullarda Alman devlet kiliseleri arasındaki dengenin gözetildiği tipik asimetrinin yansımasını görüyoruz. Bu tarihi olarak anlaşılabilir bir şey, ancak bugünün dini açıdan çeşitlilik arz eden toplumunda Hristiyanlığın büyük kiliselerinin öncelikli hale getirilmesini beraberinde getiren bir durum var. Ülkedeki en büyük dini azınlığı temsil eden Müslümanlar bundan zarar görüyor.”
Karis şu an yürüttüğü bir proje çerçevesinde resmi radyo ve televizyonların medya siyaseti ve yazı işleri politikası açısından toplumdaki dini çeşitliliğe nasıl yaklaştıklarını araştırıyor ve elde ettiği sonuçları İngiltere ve Hollanda ile kıyaslıyor. Federal Anayasa Mahkemesi geçtiğimiz haftalarda ZDF Kurul üyelerinden devlete yakın olanların sayısının azalması ve toplumdaki grupların sayılarının artması gerektiği hükmüne varmıştı. Devlet kanalları üzerinde siyasi etki de son günlerde tartışılan konuların başında geliyor.