Alman İmparatoru’nun kılıcıyla pasta kesildi

Güncelleme Tarihi:

Alman İmparatoru’nun kılıcıyla pasta kesildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2005 01:41

Halil Özbaş ile Sirmen Perinçek'in düğününde pasta, Alman İmparatoru Kayzer Wilhelm'in Vahdettin'in damadına vermiş olduğu kılıçla kesildi.

Osmanlı İmpartorluğu’nun son padişahı Vahdettin’in üçüncü kuşak torunu, elektronik mühendisi Halil Özbaş, Kuşadası’nda  muhteşem bir düğünle Aydınlı tanınmış işadamı Mukan Perinçek’ın kızı Mimar Sirmen Perinçek’le dünya evine girdi. Düğüne siyaset, futbol ve basın dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Kuşadası’ndaki Kısmet Otel’in bahçesinde önceki gün saat 19.30’da başlayan düğüne, Aydın Valisi Mustafa Malay, işadamı Mukan Perinçek’in futbol camiasından arkadaşları Özkan Sümer, Gündüz Tekin Onay, Haluk Ulusoy, siyasetçilerden İsmet Sezgin, Nahit Menteşe, Yüksel Yalova, Ali Uzunırmak, Emin Şirin, basın camiasından Hürriyet Gazetesi yazarı Murat Bardakçı ve Mehmet Ali Birand katıldı.

Hanedan temsilcileri

Düğünde Vahdettin’in torunu Neslişah Sultan (Osmanoğlu) da hazır bulundu. Neslişah Sultan’ı nikah töreni boyunca hanedan soyundan gelen Emel Şirin, Jale Aksal ve Lübna Bercavi yalnız bırakmadı.

Nikahı kıyan Kuşadası Belediye Başkanı AKP’li Fuat Akdoğan şöyle konuştu:

Balayı Fransa’da

‘Osmanlı ataerkil bir toplumdu. Ancak günümüzde bizleri bulunduğumuz yerlere getirenin, bizleri yaşatanın annelerimiz, eşlerimiz olduğunu göz önüne alarak aile cüzdanını yine geline vereceğim.’ Ali Deniz’in sahibi olduğu Mon Jardin şirketi tarafından organize edilen düğünde, Aşkın Nur Yengi sahneye çıktı. Çift balayı için Fransa’ya gitti.

Kılıç, Ecevit’in eniştesine Kayzer Wilhelm’in hediyesi

OSMANLI
İmparatorlu’nun son padişahı Sultan Vahdettin’in torununun torunu Halil Özbaş, önceki gece Kuşadası’ndaki Kısmet Oteli’nde Aydınlı işadamı Mukan Perinçek’in kızı Sirmen Perinçek ile dünya evine girdi.

Osmanoğlu ailesinin yanısıra Egeli çok sayıda işadamı ile politikacının da katıldığı düğünün 4 katlı pastası, Birinci Dünya Savaşı yıllarında Alman İmparatoru olan Kayzer Wilhelm’in Sultan Vahdettin’in damadı ve Bülent Ecevit’in de eniştesi olan İsmail Hakkı Okday’a vermiş olduğu kılıçla kesildi. İsmail Hakkı Bey (Okday), ilk Dünya Savaşı yıllarında Almanya’da imparatorun özel muhafız birliği olan ‘Dragon Alayı’nda görev yapmış ve söz konusu kılıç Okday’a imparator tarafından o günlerde verilmişti.

Sultan Vahdettin’in torununun torunu Halil Özbaş’ın dünya evine girdiği Sirmen Perinçek’in gelinliği Yıldırım Mayruk tarafından dikilmişti. Düğünün yapıldığı Kısmet Oteli’nin havuzunun çevresi beyaza boyanmış binlerce güvercin tüyü ve antoriumlarla süslenirken, Aşkın Nur Yengi de 600 kadar konuğa yemek boyunca iki saat süren bir konser verdi.

Düğüne Sultan Vahdettin’in torunu Neslişah Sultan’ın yanısıra, Vahdettin’in Kuşadası’nda yaşayan ve Kısmet Oteli’nin sahibi olan diğer torun çocukları, Enver Paşa’nın torunu Osman Mayatepek, ile kızı Mihrişah da katıldılar. Süleyman Demirel’in kurduğu hükümetlerde defalarca bakanlık yapan İsmet Sezgin ve Nahit Menteşe ile yine eski bakanlardan Işılay Saygın da davetliler arasındaydı. Çok sayıda işadamıyla beraber, Prof. Dr. İlber Ortaylı da konuklar arasındaydı.

ABD’nin Boston kentinde elektronik mühendisi olan Halil Özbaş ile eşi İTÜ mezunu mimar Sirmen Özbaş, Fransa’nın Cannes kentinde yapacakları balayının ardından Boston’a yerleşecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!