Alman gelin Müslüman olup cami yaptırdı

Güncelleme Tarihi:

Alman gelin Müslüman olup cami yaptırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2008 12:24

ALMANYA'da makine mühendisi 74 yaşındaki Angela Stephani Jackel, tanışıp aşık olduğu Türk işçi 73 yaşındaki Recep Şen sayesinde Müslüman oldu.

Haberin Devamı

Jackel, emekli olunca, 23 yıl önce imam nikahıyla hayatını birleştirdiği evli ve 3 çocuk babası Şen'in memleketi Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Pınarcık Köyü'ne yerleşti. Hacı Fatma Şen olarak anılan Jackel'in köye 300 bin euro harcayıp yaptırdığı camiye ‘Çiftlik Hacı Fatma Camii’ adı verildi.

Ereğli’den 1964 yılında Almanya’ya çalışmak için giden Recep Şen, 1970 yılında Solingen kentinde bir fabrikada makine mühendisi olan Angela Stephani Jackel’le tanıştı. Jackel, Şen'e evli olmasına rağmen aşık oldu. Şen'in sayesinde İslam dinini tanıyan Jackel, Almanca tercümesini okuduğu Kuran'ı Kerim'den etkilendi.

1985 yılında Müslüman olan Jackel, imam nikahıyla da aşık olduğu Recep Şen'le evlendi, aynı yıl hacca gitti. Jackel, emekli olduktan hemen sonra 1995 yılında kendisi gibi emekli olan Recep Şen'in memleketi Pınarcık Köyü'ne yerleşti.

Haberin Devamı

Recep Şen’in resmi nikahlı eşi Ereğli merkezinde otururken, Pınarcık Köyü'nde oturan Jackel, 1996 yılında 300 bin euro harcayarak köye bir cami yaptırdı. Köylülerin ‘Hacı Fatma Şen’ diye çağırması nedeniyle camiye ‘Çiftlik Hacı Fatma Camii’ adı verildi. Recep Şen ve imam nikahlı eşi zaman zaman bu camiye giderek vakit namazlarını kılıyor.

Jackel, “15 yıl Almanya’da kurslara gittim. Kuran- ı Kerim’i ve din kitaplarını çok okudum. Dinlerin içinde en iyisi İslamiyet olduğu için tercih ettim” dedi.

Recep Şen ise resmi nikahlı evli olduğunu, Jackel’in buna rağmen imam nikahını kabul ettiğini belirtti. Şen, Jackel'den çocuğunun olmadığını, ancak mutlu olduklarını vurguladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!