Alman gelin milletvekili adayı

Güncelleme Tarihi:

Alman gelin milletvekili adayı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2007 11:41

ANTALYA'da 10 yıl önce tanıştığı Barbaros Erim ile evlenip İstanbul'a yerleşen Alman Sandy Erim, danışmanlık yaptığı Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) söylemlerini kendine yakın buldu.

Türk vatandaşlığını da alarak çifte vatandaş olan 30 yaşındaki Sandy Erim, TBMM'ye 13 milletvekili gönderecek Antalya'da LDP aday listesinin 7'inci sırasında yer alıyor. Her yıl en az bir kere geldiği Antalya'da aday olduktan sonra hiç gelemediğini belirten Erim, 22 Temmuz'da oyunu da İstanbul'da kullanacağı için kendisine oy atamayacak. Sandy Erim, Türk siyasi tarihindeki ilk yabancı asıllı kadın aday olduğunu sandığını söyledi.

Almanya'da lise eğitimini tamamladıktan sonra avukat asistanı olarak çalışma hayatına atılan Sandy Meyer, 20 yaşındayken Antalya'ya tatile geldi. Kaldığı otelde düzenlenen her aktiviteye katılan Meyer, kısa sürede otelde görev yapan animatörlerin dikkatini çekti ve “Burada kal, aramıza katıl” teklifi aldı. Otelin diskosunda DJ'lik yapan İstanbullu Barbaros Erim ile de arasında duygusal bir yakınlık başlayan Sandy Meyer, ülkesine dönmekten vazgeçti. 2 yıl Antalya'nın Kemer İlçesi ile Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki otellerde çalışan çift, daha sonra Barbaros Erim'in aiesinin yaşadığı İstanbul'a yerleşip evlendi. Bir süre sonra vatandaşlık başvurusu yapan Sandy Erim, çifte vatandaşlığa hak kazandı.

LDP'NİN DANIŞMANI

Toplantı ve organizasyon düzenleyen şirket ve kurumlara danışmanlık yapmaya başlayan Erim, Liberal Demokrat Parti'nin Liberal Demokrat Enstitüsü adlı birimine de seminer danışmanlığı yaptı. Partililerle tanışan Sandy Erim, 22 Temmuz'da erken seçim kararı alınınca LDP'den gelen Antalya milletvekilliği adayı olma teklifini kabul etti.
Sandy Erim, “Almanya'daki Liberal Parti, kendime en yakın hissettiğim partidir. Liberal Demokrat Parti'nin söylemleri de yakın geldi. Almanya'daki aileme danıştım, bu fikirden çok hoşlandılar. Eşim de onayladı. Aday oldum” dedi.
Antalya'yı çok sevdiğini ve yılda en az bir kez gelip gittiklerini, pek çok da dost edindiğini belirten Erim, “Kadın ve çocuklar için birşeyler yapmak istiyorum. Onlara estek olabilmek içinbir adım atmak istiyorum” dedi. Ancak Almanya'daki aile bireylerinden birinin rahatsızlığı nedeniyle aday olmaya karar verdiğinden beri Antalya'ya gelemediğini kaydeden Sandy Erim, “Bu hafta gelmeye niyetim var” diye konuştu.

Ankara'ya 13 milletvekili gönderecek Antalya'da LDP listesinin 7'inci sırasında olan Erim, seçim günü İstanbul'da olacağı için kendisine oy veremeyecek. Sandy Erim, Cumhuriyet kurulduğundan bugüne kadar Türkiye'de yapılan milletvekili seçimlerinde aday olan ilk yabancı asıllı kadın olduğunu sandığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!