Alkışlar Sefa Önal'a

Güncelleme Tarihi:

Alkışlar Sefa Önala
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2010 17:53

Yeşilçam'a 54 yıl hizmet veren, 395 eseriyle Guinness Rekorlar Kitabı'na giren senarist ve yönetmen Sefa Önal'a ‘Altın Kariyer Ödülü’nün sahibi oldu.

Haberin Devamı

Muğla Üniversitesi öğrencileri, Yeşilçam'a 54 yıl hizmet veren, 395 eseriyle Guinness Rekorlar Kitabı'na giren senarist ve yönetmen Sefa Önal'a ‘Altın Kariyer Ödülü’ verdi. Ödül töreninde Önal'ın 2007 yılında senaryosunu yazdığı ve yönettiği son filmi ‘Hicran Sokağı’ gösterildi. Filmde yer alan birçok ünlü oyuncu, Önal'ı bu mutlu gününde yalnız bırakmadı.

Muğla Üniversitesi öğrencileri, kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde mesleğinde başarıya ve zirveye ulaşan kişilere her yıl 14 Nisan günü ‘Altın Kariyer Ödülü’ verilmesini kararlaştırdı. Bu yıl ilk kez verilen ödüle Türk sinemasında birçok başarılı filme imza atan senarist ve yönetmen Sefa Önal uygun görüldü. Sinema hayatına 1953 yılında ‘Kanlı Para’ adlı filmle başlayan Sefa Önal, 2007 yılında Yeşilçam'ın en ünlü isimlerinin yer aldığı, ‘Hicran Sokağı’ ile jübile yaptı. Birçok oyuncu yetiştiren Önal, 395 eseriyle de Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Genç yönetmenleri destekleyen, sinema sektörünün gelişmesi için çalışan Önal, Atatürk Kültür Merkezi'nde bin 600 kişinin katıldığı törenle 1'inci Altın Kariyer Ödülü'nün sahibi oldu.

Haberin Devamı

Ödülü Muğla Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şener Oktik'in elinden alan Sefa Önal'ın duygusallaştığı ve gözlerinin dolduğu görüldü. Hicran Sokağı filminde yer alan oyunculardan Ayla Algan, Selda Alkor, Haldun Dormen, Süleyman Turan, Yusuf Sezgin, Selma Güneri, Umut Sezgin, Yüksel Aksu ve Ertem Gönenç törene katılarak Sefa Önal'a destek verdi. Sanatçıların tamamı sahneye çıktı ve Sefa Önal ile ilgili anılarını paylaştı. Ses sanatçısı Mirkelam da son şarkılarını seslendirerek geceye renk kattı. Törene katılan tüm sanatçılara birer ödül verildi.

Gecede konuşma yapan Muğla Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şener Oktik, topluma ve sanata yön veren başarılı kişilerle öğrencileri buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. Prof.Dr. Oktik, “Sinema dünyasının oluşmasında büyük emeği olan Sefa Önal, örnek alınacak bir sanat adamı. Yazdığı eserlerin ve yönettiği filmlerin hepimizin hayatında ayrı anlamı var” dedi.

Haberin Devamı

Sefa Önal'ın konuşması sırasında sesinin titrediği, heyecanlandığı görüldü. Büyük bir onur ve gurur duyduğunu ifade eden Önal, “Bu ödülün hayatımda çok büyük ve anlamlı bir yeri var. Adımın su üstüne yazılmadığını fark ettim. Çalışmalarımın desteklendiğini, amacına ulaştığını gördüm. Bana destek veren tüm oyuncu arkadaşlarıma ve bu ödülü layık gören gençlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ödül töreninin ardından ‘Hicran Sokağı’ filmi gösterildi. Öğrenciler Sefa Önal ve oyuncularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!