Ali İsmail Korkmaz saldırıya uğradığı fırının önünde anıldı

Güncelleme Tarihi:

Ali İsmail Korkmaz saldırıya uğradığı fırının önünde anıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2015 20:00

ESKİŞEHİR’de, 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı protestolarında polis ve sivil kişilerin saldırısına uğrayıp tedavi gördüğü hastanede 38 gün sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz (19), dövüldüğü fırının önünde anıldı. Hatay’dan gelen baba Şahap Korkmaz ve ağabey Gürkan Korkmaz kalabalıkla birlikte Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafının önüne kırmızı karanfil bıraktı.

Haberin Devamı

Ali İsmail Korkmaz’ın saldırıya uğradığı Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak’taki ekmek fırının önünde akşam saatlerinde anma töreni düzenlendi. Anma etkinliğine baba Şahap korkmaz, avukat olan ağabey Gürkan Korkmaz ile birlikte yaklaşık 200 kişi katıldı. Ali İsmail Korkmaz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından kalabalık ’Hepimiz Ali’yiz öldürmekle bitmeyiz’, ’Katil devlet hesap verecek’ ve ’Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür’ sloganı attı.

’O GÜN BU SOKAKTA VAHŞET YAŞANDI’


Baba Şahap Korkmaz yaptığı konuşmada, "İki sene oldu, Ali’siz yaşıyoruz. Bu sokakta o gün vahşet yaşandı. İnsan katledildi. Nerede buradaki insanlar. Nerdeydi o zaman. İnsan hiçbir zaman başkasının yalakası olmaması lazım. Eğer o insana haysiyeti namusu şerefi varsa kimseye yalakalık yapmaması lazım. İnsanlığını nerde olsa göstermesi lazım. Buradaki o vahşet işlendiğinde buradaki insanlar nerdeydi? Eğer bir kişi önünde haksızlık yaşanıyorsa, görüyorsa, ağzını gözünü kapatıyorsa yazıklar olsun" dedi.

ESKİŞEHİR’E GELEN ÖĞRENCİ CÜBBE YERİNE KEFENLE EVİNE GÖNDERİLMEZ

Ağabey Gürkan Korkmaz da konuşmasında kendisinin Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olduğunu belirtti. Ali İsmail Korkmaz ile saldırıya uğradığı 2 Haziran 2013 tarihinde olaydan bir-kaç saat önce internet üzerinden görüştüklerini anlatan Gürkan Korkmaz, "Tam iki sene oldu. Tam iki sene önce bu saatlerde Ali İsmail ile internet üzerinden görüşme yapıyorduk. Annem bilgisayarın arkasına geçti ve bana ’oğlum bak kardeşini uyar kısık bir sesle. Olaylara karışmasın.’ Ben de dedim ki ’Ben de Eskişehir mezunuyum. Eskişehir’in halkı, Eskişehir’in esnafı, Eskişehir’in insanı Ali İsmail’i korur. Ali İsmail’e bir şey olmaz. Gençlerimize, oraya binlerce ailelerin güvenip ailelerin uğurladığı binlerce öğrenciye Eskişehir halkı, Eskişehir’in esnafı korur dedim. Çünkü Eskişehir’e gelen öğrenci buradan diplomasıyla, mezuniyet cübbesiyle doktor olur, avukat olur, burada tanıştığı arkadaşlarıyla dost olur, arkadaş olur, sevgili olur, evlenir eş olur. Baba olur, çocuklarına Eskişehir anılarını anlatır. Ama Eskişehir’e gelen bir öğrenci cübbe yerine kefenle, diploma yerine ölüm belgesiyle, otobüsle, uçak yerine tabutla evine gönderilmez. Eskişehir’in halkı, Eskişehir’in esnafı buna izin vermez’ dedim. Ama bilemezdim kendini Alperen sanan, kendini kahraman sanan esnafla o AKP’nin zinciri elinde olan polisin işbirliği yapıp sadece koştuğu için, sadece biber gazından etkilenmemek için koştuğu sokakta işbirliğiyle öldürüleceğini, dövüle dövüle öldürüleceğini, hatta aralarında yaşıtlarının olduğu kişiler tarafından, babası yaşında büyükler tarafından, 8 kişi tarafından darp edileceğini, öldürüleceğini bilemezdim. Maalesef bu, Eskişehir halkının anlına haksız yere çalınan bir kara leke oldu. Ama siz onurlu Eskişehir halkı olarak bu haksız yere çalınan kara lekenin, haksız yere çalındığını gösterdiniz. Hep yanımızda oldunuz. Ali İsmail’in adını yaşatma, Ali İsmail’in kavgasını sürdürme noktasında bizim ayakta durmak için en büyük güçlerimizden, en büyük dayanaklarımızdan biri oldunuz. Eskişehir halkına teşekkür ediyoruz. Ali İsmail’in ölmediğini, binlerce, milyonlarca Ali İsmail olarak yeniden dirildiğini bize gösterdiniz. Ali İsmail ölmedi. Biz Ali İsmail’in abisiyiz, ablasıyız, annesiyiz, babasıyız dediğinizde onurla, gururla söylüyoruz. Ama o hainler, o alçaklar, o şerefsizler gün gelecek toprağın altına girdiklerinde mezar taşlarına isimlerini yazmaktan çekinecek aileleri. Utanarak söyleyecekler ve çok merak ediyorum nasıl evlatlarına ellerini sürecekler" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından kalabalık fırının karşısında yere konulan Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafının yanına kırmızı karanfiller bıraktı. Baba Şahap Korkmaz eğilip oğlunun fotoğrafını öptü. Kalabalık çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.

-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!