Alevler 100 metreye yükseldi, kilometrelerce öteden görüldü

Güncelleme Tarihi:

Alevler 100 metreye yükseldi, kilometrelerce öteden görüldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2012 07:55

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nden geçen Şahdeniz doğalgazının taşındığı Bakü-Tiflis-Erzurum (BTE) boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çıkan yangında 100 metreye ulaşan alevler kilometrelerce uzaktan görüldü. Yangın 10 saat sonra söndürüldü. Sabotaj ihtimalini de gözönünde bulunduran görevliler, patlamayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Şahdeniz doğalgazının taşındığı BTE boru hattında dün akşam saat 20.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi. Sarıkamış İlçesi'nin Sarıkamış Mahallesine 2 kilometre uzaklıktaki Şehitlik Tepe mevkii yakınlarında meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangında alevler 100 metreye kadar yükseldi. Yangını söndürmek 10 saati buldu. Vanaları kapatılan boru hattındaki yangını söndürmek için hattaki gazın bitmesinin beklendi. Doğalgaz boru hattındaki patlamanın sabotajdan kaynaklanmış olabileceği ileri sürüldü.

ALEVLER KİLOMETRELERCE ÖTEDEN BİLE GÖRÜLDÜ / Foto Galeri

Patlama sonrası alevlerin yükseldiği doğalgaz boru hattındaki yangın çevre ilçelerden de görüldü. Patlama nedeniyle Sarıkamış Mahallesi'ndeki bir çok evin camları kırıldı. Deprem olduğunu zanneden ilçe halkı kendini dışarıya attı. Boru hattında tedbir alan itfaiye, sivil savunma ve güvenlik güçleri olay yerine kimsenin yaklaşmasına izin vermedi.

Haberin Devamı

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, doğalgaz boru hattında meydana gelen patlamadan sonra çıkan yangının kontrol altına alındığını belirterek, şunları kaydetti:
“Bize ilk gelen bilgiler Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattında olduğu yönündeydi. Patlamanın Şahdeniz doğalgaz boru hattında olduğu belirlendi. BOTAŞ bünyesinde ayrı bir hatmış bu. Patlamadan sonra 'orman yangını var mı, şehre yakın mı?' diye baktık. Olumsuz bir durum yok. Boru hattındaki yangın kontrol altına alındı.”

Sarıkamış Belediye Başkanı AK Partili İlhan Özbilen de patlamanın yerleşim alanları ve ormandan uzak olması nedeniyle can kaybı olmadığını bildirdi. Başkan Özbilen, şöyle dedi: "Patlama olan bölgedeki çalışma sırasında kaynaklanan bir arızadan dolayı bu istenmeyen olayın yaşanmış olabileceği tahmin ediyoruz. Sabotaj ihtimalinin gözükmüyor. Yapılan incelemenin ardından daha net bilgiler ortaya çıkacak."

Patlama anında alev topunun çevreye saçtığı kızıllık ilçeyi tamamen kapladığını vurgulayan Şehitler Mahallesi muhtarı Halit Karataş da, büyük korku yaşadıklarnı belirtti. Muhtar Karataş, bölgede çalışan işçilerin ayrılmasından sonra patlama olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!