Alevi dernekleri: Bu karardan utanıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Alevi dernekleri: Bu karardan utanıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2013 13:30

Hubyar Sultan Alevi Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, Tuncel Kurtiz’in vasiyeti gereği Tahtakuşlar Köyü’ne gömülemediği haberi üzerine derhal harekete geçtiklerini söyledi ve bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Kenanoğlu açıklamasında Tuncel Kurtiz'in Alevi köyü mezarlığına vasiyetine rağmen kabul edilmemesinin kendileri için utanç olduğunu belirtirken "Bu utancı gidermek için köyle temastayız" dedi.

Tuncel Kurtiz'i veasiyeti gereğince Tahtakuşlar köyüne Ali Ekber Çiçeğin yanına koymak için uğraştılarını belirten Kenanoğlu, " Köye bir heyet gönderdik. Tuncel Kurtiz'i mezarlığına kabul etmeyen köy Aleviliğini de kaybetmiş bir köydür. Alevilikte böyle bir saçmalık yoktur. Tarihte rastlanmaz. Arkadaşlar köyle temasta. Bir heyet orada şu an. İnşallah iyi haberi buradan duyuracağım" dedi.

Muhtarın köyde olmadığını ve köylülerin de Kurtiz'i mezarlıklarında yer olmadığı gerekçesi ile kabul edemeyeceklerini söylediklerini aktaran Kenanoğlu, bunun üzerine heyetin 16.15 itibariyle köyden ayrıldığı bilgisini verdi.

Tuncel Kurtiz'in ailesi ile de temasa geçtiklerini belirten Kenanoğlu, Kurtiz'in ailesinin kendisine "Bu saatten sonra köylüler kabul etse de biz kabul etemeyeceğiz" dediğini aktardı.

"Aleviliğe sığmaz"

Paylaştığı bu bilgilerin birinci ağızdan olduğunu vurgulayan Kenanoğlu, " Bu nedenle kimse paylaşımlarımın doğru olmadığını söyleyerek, Aleviliğe yakışmayan bu köylüleri de aklamaya çalışmasın. Alevi diye o köylülerin yaptığını aklama derdine düşmek ta başka bir yanlıştır. Tahtakuşlar köylülerinin yaptığı Aleviliğe sığmaz" dedi.

Kenanoğlu'nun açıklaması şöyle devam etti "Alevi olan Tahtakuşlar köyünün yaptığını biz Alevi kurumları olarak kabul etmiyor ve kınıyoruz. Bu yaptıklarının Alevilikte yeri yoktur. Şimdi ismini açıklamayacağım birileri Tahtakuşlar köylülerini bu vebalden kurtarmak için kamuoyuna başka şeyler söyleyeceğiz dediler. Yanlış yapan Alevi diye, vaziyeti kurtarma girişimiyle kamuoyuna gerçek dışı farklı bilgiler aktaranları da aynı şekilde kınıyorum. Kurtiz'i mezarlıklarına koymayan Tahtakuşlar köyü yanlış yapmıştır, bu yanlışı ört bas etmeye çalışmaktansa bu zihniyeti mahkum etmeliyiz"


TUNCEL KURTİZ'İN VASİYETİ YERİNE GETİRİLMİYOR




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!