ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2021 ALES sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu

Güncelleme Tarihi:

ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak ÖSYM 2021 ALES sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2021 21:38

ALES sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih, sınava katılan adayların gündeminde yer alıyor. 19 Eylül'de düzenlenen ALES/2 oturumu sonrası sınav soru ve cevapları ÖSYM tarafından yayınlandı. Sınav netleri hakkında bilgi edinen adaylar ALES sonuçları için gelecek açıklamaya odaklandı. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacak. Peki, ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, ÖSYM 2021 ALES sonuç tarihi.

Haberin Devamı

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu ile ilgili ÖSYM aracılığıyla takip ediliyor. Merkezi olarak düzenlenen ALES'in ikincisi bu yıl eylül ayında düzenlendi. Sınav 19 Eylül tarihinde yapıldı. ALES sonuçları ekim ayında belirtilen tarihte açıklanacak. ÖSYM tarafından verilen bilgilere göre adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden sorgulayabilecekler.

ALES sonuçları için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından merkezi olarak düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı yılda iki defa gerçekleştiriliyor. ALES/2 oturumu 2021 yılında 19 Eylül'de düzenlendi. Sınav sorularının ve cevaplarının açıklanmasının ardından tahmini puanlar hesaplandı. Peki, ALES sonuçları ne zaman açıklanır? İşte ÖSYM tarafından duyurulan ALES sonuç tarihi

Haberin Devamı

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALES sonuçları 14.10.2021 tarihinde erişime açılacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Ancak, ÖSYM'nin yoğunluğuna bağlı olarak sonuçlar, daha erken bir tarihte de açıklanabilecek.
Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacak. 

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmakta. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmakta.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!