ALES sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı

Güncelleme Tarihi:

ALES sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 08:11

ALES sonuçları merakla bekleniyordu. ÖSYM tarafından yapılan resmi duyuru ile ALES sonuçları dün açıklandı ve sistem erişimi açıldı. Sınav sonucu öğrenen adayların merak ettiği konular arasında 'sınava itirazın' nasıl yapılacağı var. Peki ALES sınav sonuçları nasıl sorgulanır ve itirazlar hangi şartlarda gerçekleşir.. İşte merak edilen soruların cevapları

Haberin Devamı

ALES sınav sonuçları binlerce kişi tarafından büyük bir merakla beklenen konular arasında yer alıyor. ALES sınav sonuçları bugün ÖSYM tarafından binlerce öğrencinin erişimine açıldı. ALES sınav sonuçlarına bakan adaylar şimdi de ALES sınav sonuçlarına nasıl itirazın yapılacağını merak ediyorlar. Peki, ALES sınav sonuçlarına itiraz nasıl yapılır? İşte, 2017 ALES sınav sonucu sorgulama sayfası.

ALES SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İTİRAZ NASIL YAPILIR?

Sınav ve yerleştirme sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçlar ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM'ye başvurmalıdırlar. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde yapılmalıdır.

Haberin Devamı

Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük zaman aşımı süresini durdurmaz. Bu adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi hesabına gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekir.

Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırılmalıdır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle işleme alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ NASIL YAPILDI?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kâğıtları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okundu ve bilgisayar ortamında değerlendirildi. Adayların her testteki sorulara verdiği doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplandı, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edildi.

Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplandı, adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürüldü. Böylece her aday için Sayısal-1, Sayısal-2,
Sözel-1, Sözel-2 Standart Puanlar (SP) hesaplandı.

Haberin Devamı

Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!