ALES ne zaman yapılacak? ALES 2021 sınav tarihi için gözler ÖSYM’ye çevrildi

Güncelleme Tarihi:

ALES ne zaman yapılacak ALES 2021 sınav tarihi için gözler ÖSYM’ye çevrildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2020 15:03

ALES tarihi ile ilgili araştırmalar hızlandı. ALES her yıl ÖSYM tarafından belirli tarihlerde düzenleniyor. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına girmek isteyenler başvurularını belirtilen tarihlerde yapıyorlar. 6 Aralık’ta düzenlenecek olan yılın ikinci sınavının ertelendiğini ÖSYM Başkanı Halis Aygün duyurmuştu. Şimdi gözler yeni sınav tarihine çevrildi.

Haberin Devamı

ALES’in ne zaman yapılacağı ile ilgili araştırmalar devam ediyor. ALES 2 başvuruları 1 Ekim ve 12 Ekim tarihleri aralığında alınmıştı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün açıklamasında, ‘Salgının ülkemizdeki seyrine ve Sağlık Bakanlığının görüşlerine göre ilgili sınavların yeni tarihleri belirlenecek ve kamuoyuna ayrıca duyurulacaktır.’ dedi.

ALES NE ZAMAN YAPILACAK?

ALES’in ikinci sınavının ertelendiğini ÖSYM Başkanı Halis Aygün duyurmuştu. Henüz yeni sınav tarihi açıklanmadı. Aygün açıklamasında, ‘Salgının ülkemizdeki seyrine ve Sağlık Bakanlığının görüşlerine göre ilgili sınavların yeni tarihleri belirlenecek ve kamuoyuna ayrıca duyurulacaktır.’ demişti. ALES’in ilk sınavı 16 Ağustos’ta yapılmıştı.

ALES ne zaman yapılacak ALES 2021 sınav tarihi için gözler ÖSYM’ye çevrildi

Haberin Devamı

ALES GİRİŞ BELGELERİ ERİŞİME AÇILDI

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2020-ALES/2) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 26 Kasım 2020 tarihinde saat 14.00’ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!