ÖSYM duyurdu: ALES/3 sınavı ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM duyurdu: ALES/3 sınavı ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2019 17:35

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2019-ALES/3) başvurularının tamamlanmasının ardından sınav takvimi adayların gündemine gelmeye başladı. Sınav hazırlıklarına devam eden adaylar, bir yandan da "ALES ne zaman yapılacak?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, 2019 ALES 3 hangi gün ne zaman? İşte, sınav tarihi ve ALES'e yönelik merak edilen detaylar.

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın (ÖSYM) düzenleyeceği Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2019-ALES/3) için 'geç başvuru' işlemi geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Gözler şimdi ALES'in düzenleneceği tarihte. Peki, ALES/3 sınavı ne zaman yapılacak?

Her yıl yüz binlerce adayın katılım sağladığı ve ÖSYM tarafından yılda üç kez organize edilen ALES'in bu yılki son etabı için artık son günler. Başvurularını günler öncesinden tamamlayan adaylar, sınava yönelik çalışmalarda da sona geldi. İşte, 2019-ALES/3 hakkında merak edilen ayrıntılar...

2019 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2019-ALES/3), 17 Kasım 2019 tarihinde uygulanacak. Sınav 10.15'te başlayacak. Adaylara toplam 150 dakika süre verilecek.

Haberin Devamı

ALES TESTİ NASIL OLACAK? KAÇ SORU SORULACAK?

Sınavda adaylara sayısal ve sözel testler uygulanacaktır. Sayısal Testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan; Sözel Testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacaktır. Sorular, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacak, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır. Sınav Türkçe olacaktır.

BAKMADAN GEÇME!