ALES 2020 başvuruları ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

ALES 2020 başvuruları ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2020 14:36

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) uygulanacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES) 2020 etapları için tarihler merak konusu oldu. 2020'de üç kez düzenlenecek ALES'in başvuru ve sınav tarihleri merak ediliyor. Peki, ALES 2020 başvuruları ne zaman?

Haberin Devamı

Akademik kariyer hedefleyen kişilerin katılım sağlayacağı ALES sınavı için araştırmalar son günlerde hız kazandı. Yeni yılla birlikte sorgulamalarına hız veren vatandaşlar ÖSYM'nin yayımladığı tarihleri öğrenmek istiyor. İşte, ALES 2020 sınav takvimi...

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES-1) 3 Mayıs'ta yapılacak, sonuçları ise 28 Mayıs'ta açıklanacak. 20 Eylül'de gerçekleştirilecek ALES/2'nin sonuçları 15 Ekim'de, 29 Kasım'da düzenlenecek ALES/3'ün sonuçları da 24 Aralık'ta ilan edilecek.

ALES TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

ALES HAKKINDA

Ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları veren ve tam adı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş sınavı olan ALES, ilkbahar döneminde 1 ve sonbahar döneminde 2 olmak üzere yıl içerisinden toplamda 3 kez yapılır.

BAKMADAN GEÇME!