Alay önünde Demirtaş önlemi

Güncelleme Tarihi:

Alay önünde Demirtaş önlemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2008 13:09

DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş’ın askerlik yaptığı Karabük’ün Safranbolu İlçesi’nde bulunan 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı’nın önünde önlemler arttırıldı. Jandarma, Alayın önünde geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yapıyor.

Haberin Devamı

Askeri mahkemede ‘Askerlikten kurtulmak için hile yapmak’ suçundan yargılanan Nurettin Demirtaş, tahliye kararının ardından dün Safranbolu Yazıköy’de bulunan 125'inci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda askere alındı. Nurettin Demirtaş ile birlikte tahliye edilen Serkan Özdemir, Servet Gül, Enver Geçgel ve Mehmet Güler de aynı birliğe teslim edildi. Nurettin Demirtaş ve 4 kişi işlemlerin ardından 3 ayrı bölüğe gönderildi. Dün, Nurettin Demirtaş’ın avukatının alaya geldiği öğrenildi.

Bu arada, Nurettin Demirtaş’ın askerliğini yaptığı alayın önünde önlemler arttırıldı. Yazıköy ile Safranbolu arasında giden araçlar jandarma trafik timlerince durdurularak, araçta bulunanların kimlik kontrolleri yapıldı. Gazetecilerin askeri bölge olması nedeniyle görüntü almasına ve fotoğraf çekmesine izin verilmedi. Nurettin Demirtaş’ı ziyaret etmek isteyen bir grubun İstanbul’dan yola çıktığı duyumu üzerine ise, yollarda bulunan trafik ekipleri uyarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!