Alarma beton döküp soydular

Güncelleme Tarihi:

Alarma beton döküp soydular
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2002 01:46

Almanya’da hırsızlar müzenin alarmına beton döküp, ekspresyonist ustalara ait milyonlarca dolarlık 9 tabloyu çaldılar.

Berlin’deki müzede geçen cumartesi gecesi yaşanan olayda, hırsızlar tabloları çalmak için önce yaygın olarak kullanılan aşırı ses gücüne sahip alarmın üzerine bir mukavva kutu geçirdiler. Hazırladıkları beton harcını bu kutunun içine döken hırsızlar, bir kaç saat içinde betonun donmasıyla alarmı etkisiz hale getirdiler. Daha sonra müzeye arka pencereden giren hırsızlar çok değerli 9 adet ekspresyonist tabloyu çalarak kayıplara karıştılar.

Değeri bilinmiyor

Brücke Müzesi'nden çalınan tablolar arasında Erich Heckel'in 6, Ernst Ludwig Kirchner, Emil Nolde ve Max Pechstein'ın birer adet tablosu bulunuyor. Yetkililer, çalınan tabloların 20'nci yüzyılın en önemli ekpresyonist tabloları olduğunu belirttiler. Tabloların değerleri tam olarak bilinemezken, özel koleksiyoncuların bu tablolara sahip olmak için milyonlarca doları gözden çıkarabilecekleri belirtiliyor.

Belki de sattılar

Soyulan Brücke Müzesi'nin müdürü ise, çalınan tablolaların koleksiyoncular tarafından bilindiğini, bir çoğunun çoktan satılmış olabileceğini söyledi. Olay yerinde araştırma yapan polis, profesyonel hırsızlarla ilgili herhangi bir ipucuna rastlamadı. Adını Alman ekspresyonistlerinin okulu olan Brücke'den (Köprü) alan müze 1967 yılından beri 400 tablo ile sanatseverlere hizmet ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!