Alanya'ya pasta rekoru geldi

Güncelleme Tarihi:

Alanyaya pasta rekoru geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2007 15:14

Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği (AKPAB) Başkanı Bayram Ergün, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 15 Nisan 2006'da 2 bin 720 metre uzunluğunda pasta yapılarak kırılan, ‘Dünyanın en uzun pastası’ rekoruna ilişkin Guinness belgesinin teslim alındığını açıkladı. AKPAB üyeleri, Guinness Rekorlar Kitabı’na girdiklerini temsil eden belgenin kopyasını Alanya Belediye Başkanı Anavatan'lı Hasan Sipahioğlu’na hediye etti.

Merkezi Alanya'da bulunan AKPAB'ın Başkanı Bayram Ergün ve birliğe üye aşçılar, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nu makamında ziyaret etti. Ergün, Guinness Rekorlar Kitabı’na kabul edildiklerine ilişkin belgeyi 19 Mart'ta teslim aldıklarını açıkladı.

Alanya'da 15 Nisan 2006'da 2 bin 720 metre uzunluğunda pasta yapılarak kırılan, ‘Dünyanın en uzun pastası’ rekoruna ilişkin Guinness belgesinin bir kopyasını Başkan Sipahioğlu'na hediye eden aşçılar, kendilerine duyulan güvenden ve verilen destekten dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Rekora bütün tesislerin, işletmelerin ve aşçıların sahip çıkmasını beklediklerini aktaran Bayram Ergün, “Alanya uluslararası anlamda bir sembol kazandı.

Tanıtım çalışmalarında da bu rekora yer verilmeli. Guinness Rekorlar Kitabı'na kabul edildiğimiz resmileşti ve internet sitesinde de yer alacak. 2008 yılında ise kitaba girecek” dedi.

Başkan Sipahioğlu ise, “Bu belgeyi yalnızca aşçılar değil tüm Alanya almıştır. Rekor birlikte çalışmanın, el ele vermenin ve zaferin sembolüdür. 2 bin 700 metrelik bir güçbirliğinin sembolüdür. Buna sahip çıkmamız gereklidir. Çünkü bu rekor Alanya’nın uluslararası ciddi tanıtım sembollerinden birisi olacaktır” diye konuştu.

TONLARCA MALZEME

Alanyalı aşçılar, 15 Nisan 2006'da 2 bin 720 metre, 21 santimetre uzunluğunda dünyanın en uzun muzlu rulo pastasını yaparak rekor kırmışlardı. Çalışmaya 35 tesis, 285 aşçı ve vatandaşlar da destek vermişti. Pastanın yapımında, 159 bin yumurta, 5 bin 512 kilogram toz şeker, 5 bin 512 kilogram un, 795 kilogram pasta katkı maddesi, 265 kilogram kabartma tozu, 1060 kilogram pasta yağı, 5 bin 300 litre süt, 700 kilogram toz şanti, 2 bin 650 kilogram muz, 255 kilogram kiraz şekerleme, 2 bin 650 litre su kullanılmıştı.

Fakat Guinness’in Türkiye Temsilcisi olduğu iddia edilen Prof.Dr. Orhan Kural’ın hatalı müracaat yaptığı ortaya çıkınca rekor denemesi gündeme alınmamıştı. Bunun üzerine Alanyalı aşçılar, başvurularını kendileri yapmak zorunda kalmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!