‘Al zammını başına çal’ sloganlı eylem provası

Güncelleme Tarihi:

‘Al zammını başına çal’ sloganlı eylem provası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ankara Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne bağlı polisler dün Çinli konukları için eylem provası yaptılar. Eylem provası Çinliler'i çok eğlendirdi.

Maaşlarına zam bekleyen eylemci rolündeki polisler, ‘‘Hükümet zammını al, başına çal’’, ‘‘Sümer Oral istifa’’ diye sloganlar attılar.

TÜRKİYE'ye resmi davetli olarak gelen Çin Kamu Güvenliği Bakan Yardımcısı Luo Feng ve Emniyet Genel Müdürü Hao Chiyong'un Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gelişi ilginç görüntülere sahne oldu.

Maaşlarına zam bekleyen ve ‘eylemci’ rolündeki polis memurları temsili gösteri sırasında, hükümeti ve Maliye Bakanı Sümer Oral'ı eleştiren sloganlar attılar. Bakan için Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen temsili olayda, polislerin bir kısmı gösterici rolünü üstlendi. Üniformalı polise taş atıp bağıran polisler, ‘‘Hükümet zammını al başına çal’’, ‘‘Sümer Oral istifa’’, ‘‘Yılgınlık yok direniş var’’ diye slogan attı. Üniformalı çevik kuvvet ise temsili göstericileri tek tek yakalayıp etkisiz hale getirdi. Ayrıca göstericiler molotofkokteyli attı. Polis ise panzerle su sıktı. Çinli bakan yardımcısına, köpekli timler tarafından da gösteri yapıldı. Luo Feng, çevik kuvvet polislerinin kullandığı teçhizat ve silahları da yakından inceledi.

Çinli Bakan'a Biber Gazı uyarısı

ÇİNLİ konuklara Emniyette önce brifing verildi. Brifingde, Çevik Kuvvet Şubesi'nin özel tim, eğitim timi, destek timi ve atlı birlik gibi gruplardan oluştuğu, kanunsuz gösteri ve toplumsal olaylarda çevik kuvvet polisinin görev yaptığı anlatıldı. Çevik kuvvetin çalışma yöntemleri hakkında da bilgi verildi ve 1567 personelin görev yaptığı belirtildi. Daha sonra provayı izleyen ve Biber Gazı'nı eline alan Çinli Bakan Yardımcısı Luo Feng, ‘‘Bunun kokusu ve etkisi nasılmış’’ diyerek, gazı sıkmak istedi. Çevik Kuvvet komiseri, Biber Gazı'nı hemen bakanın elinden aldı ve ‘‘Bunu sıkarsanız, bu alanda kimse duramaz. Siz bile kaçmak durumunda kalırsınız’’ diye uyardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!