Akut Ne Demek? Akut Nedir? Akut Tdk Kelime Anlamı

Güncelleme Tarihi:

Akut Ne Demek Akut Nedir Akut Tdk Kelime Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2020 13:39

Akut, kronik terimi ile birlikte genellikle tıp bilimlerinde kullanılmaktadır. Hatalık teşhislerinde sıkça yer verilen akutun anlamı da fazlaca araştırılmaktadır. Bu terimin ne anlama geldiği ise çoğu insan tarafından anlaşılamamaktadır. Peki, akut ne demek? Bu kelimenin Türk Dil Kurumu’nda yer alan açıklaması nedir? Bu sıfatın ne anlama geldiğini sizler için araştırdık.

Haberin Devamı

Akut, Almanca dil kökenine sahip bir terimdir. Genellikle tıp biliminde kullanılan bu terimin cümledeki görevi sıfat olmaktır. Akut ile birlikte hastalıklar için kronik ve subakut tanımlamaları yapıldığı da görülmektedir.

 Akut Ne Demek?

 Akut, teşhis konulan pek çok hastalığın bir parçası olarak kabul edilir. Bu bağlamda hızlı bir şekilde ilerleyen ve kısa süren hastalıklar için akut sıfatı kullanılır. Toplumda akut teriminin hastalık şiddetini belirttiğine dair yanlış bir bilgi bulunmaktadır.

 Buna göre, akut olarak seyreden hastalıkların mutlaka şiddetli olması gerekmez. Yani akut olarak nitelendirilen hastalıkların şiddeti değişiklik gösterebilmektedir. Akut teşhisi konan bazı hastalık isimleri ise; akut lösemi, akut farenjit, akut romatizmal ateş ya da akut larenjit olarak sıralanabilir. Akut olarak seyreden hastalıkların genelde çok uzun sürmediği ve tedavi sonrasında iyileştiği kabul edilir.

 Akut Nedir?

Haberin Devamı

 Türk Dil Kurumu sözlüğünde akut için tek kelimelik bir açıklamaya yer verildiği görülmektedir. Bu bağlamda sözlükte, akutun kelime anlamının “iveğen” olduğu bir tanımlama bulunmaktadır. İveğen sözcüğünün anlamına bakıldığında ise “aceleci ve çabuk ilerleyen” açıklamalarına ulaşılmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!