Aktütün karavanası

Güncelleme Tarihi:

Aktütün karavanası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2011 00:00

Şimdiye kadar 5 kez saldırıya uğrayan İran, Irak, Türkiye sınırındaki Aktütün 5. Hudut Tabur Komutanlığı’nı ziyaret eden ve Mehmetçik’le birlikte karavana yiyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Askerlerimiz azimli ve inançlı. Moralleri de çok iyi” dedi. Kılıçdaroğlu, yemekten sonra yaptığı açıklama da ise Türkiye’nin Mavi Marmara olayı ile kendi ayağına kurşun sıktığını söyledi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sınır bölgesindeki askeri birlik ziyareti kapsamında Aktütün 5. Hudut Tabur Komutanlığında askerlerle bayramlaştı ve komutanlardan brifing aldı. Dün sabah Van’a giden Kılıçdaroğlu, Van Ferit Melen Havaalanı’nda Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç tarafından karşılandı. Havaalanından Jandarma Helikopter Filo Komutanlığı’na geçen Kılıçdaroğlu, Tunceli’de teröristlerin hain saldırısında şehit olan iki asker nedeniyle başsağlığı dileklerini iletti. Jandarma Helikopter Filo Komutanlığı’nda askerlerle kahvaltı yapan ve bayramlaşan Kılıçdaroğlu, bölgenin durumu, terörle mücadele ve gidilecek sınır bölgesi ile sınır birliğinde görevli askeri birlik hakkında bilgilendirildi. Kılıçdaroğlu, daha sonra beraberindeki Genel Başkan Yardımcıları Birgül Ayman Güler, Yakup Akkaya ve CHP’de görevli Barış Bozkurt ile askeri helikopterle Aktütün 5. Hudut Tabur Komutanlığı’na geçti. Burada komutanlardan brifing alan Kılıçdaroğlu askerlerle birlikte et kavurma, pilav, çorba, çoban salata ve üzümden oluşan karavana yedi. Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği Aktütün 5. Hudut Tabur Komutanlığı, şimdiye kadar 5 kez saldırıya uğradı. Aktütün, Şemdinli İlçesi’ne yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunan İran-Irak-Türkiye üçgeninde ve çok riskli bir bölgede bulunuyor.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU AKTÜTÜN'DE / WEB TV

KILIÇDAROĞLU ZİYARETİNDEN FOTOĞRAFLAR

Moraller çok iyi

Kılıçdaroğlu, yemekten sonra helikopterle Van’a döndü. Geniş güvenlik önlemleri altında CHP İl Binası’na gelen Kılıçdaroğlu burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bazı görevlerin zor koşullarda yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu, bunlardan birininde askerlik olduğunu söyledi. Aktütün’de zor şartlar altında görev yapan askerlerin azimli ve inançlı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Askerin morali çok iyi. Askerlere nereli olduklarını sorduk. Gaziantep, İstanbul, Mardin, Ordu, Kastamonu ve Tekirdağlı askerler görev yapıyordu. Görevlerinin bilincinde, kararlı, azimli ve inançlıdırlar. Zor koşullarda görev yapıyorlar. Ama sonuçta görevlerini tamamlayacak azim ve kararlılık içindeler. AKP’nin sorunun çözümü için getirdiği öneriyi bilen var mı? Bize söylesin. Kimse bilmiyor. Vatandaş gelip bize söylüyor sorunu çözümüne katkı verin. AKP’nin önerisini, yolunu, haritasını, programını bilmiyoruz.”

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMA YAPTI / WEB TV

Ayağımıza kurşun

Kılıçdaroğlu BM’nin Mavi Marmara raporunu da değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, BM’nin raporunun Türkiye ve kendilerini tatmin etmediğini belirterek, şunları söyledi: “Mavi Marmara’ olayı beklenen sonucu doğurmadı. AKP olayı BM’ye taşıdı. BM’den çıkan rapor Gazze’nin ablukaya alınmasını meşru gördü. Orantısız güç kullanıldı. Yurtaşlarımız yaşamını yitirdi. İsrail özür dilemedi, tazminat ödemedi. BM raporuyla ortaya çıkan şudur. Türkiye ayağına kurşun sıkmıştır. İsrail alacak raporu Gazze’yi ablukaya aldım. İşte rapor diyecek. AKP bu konuda sınıfta kaldı. Faturayı Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları ödeyecektir.”

Yardımcısı BDP’lilere

/images/100/0x0/55ea368df018fbb8f871b98c


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Van’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Hakkâri’nin Çukurca İlçesinde bir hafta önce ‘canlı kalkan’ eylemi sırasında çıkan olaylarda yaşamını yitiren Van İl Genel Meclisi üyesi BDP’li Yıldırım Ayhan için Cumhuriyet Mahallesi’nde kurulan taziye evini ziyaret etti. Tanrıkulu, burada dua ederek Yıldırım Ayhan’ın yakınlarına başsağlığı diledi. Olay hakkında yakınlarından da bilgi alan Tanrıkulu her ölümün kendilerinde derin acılar yarattığını ve bu acıların, ölümlerin sona ermesi gerektiğini söyledi. Tanrıkulu, “Artık hiç kimsenin Türkiye’de burnunun dahi kanamaması lazım. Hiçbir insanımızın ölümüne kimsenin tahammülü kalmadı. Türkiye’nin her yerinde çatışmaya ve ölüme karşı çıkmalıyız. Partim adına dostlarıma başsağlığı diliyorum. Olmasını tasvip etmediğimiz bir olay gerçekleşmiştir. Bu acıyı derinden yaşadığımızı ifade etmek istiyorum” dedi. Yıldırım Ayhan’ın kayınpederi Tevfik Yayla ise “Artık bu ateş sönsün. Kimse ölmesin. Başbakan Erdoğan bu soruna çözüm bulsun. CHP isterse, ayağını yere basarsa bu sorunu çözebilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!