AKP'li vekilden eÅŸine dayak

Güncelleme Tarihi:

AKPli vekilden eÅŸine dayak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2006 10:15

AKP Milletvekili Halil Ürün'ün "bir aldatma olayı" üzerine yapılan tartışma sonucu eşi Esma Ürün'e dayak attığı, bunun üzerine Esma Ürün'ün de eşini şikayet ettiği bildirildi. Olay sonra Halil Ürün eşine boşanmayı teklif ederken, savcılık da Hali Ürün'ün dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlayacak.

Haberin Devamı

Sabah gazetesinin bugünkü sayısında Göksel Çağlav imzası ile çıkan haberde, Ürün ailesindeki anlaşmazlığa yer verildi. Buna göre olay şöyle gelişti:

 

7 Mayıs tarihinde Halil Ürün'ün Çankaya'daki evlerinde, eşi ile aralarında "aldatma" kavgası çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ürün eşi Esma Ürün'ün kafasına evrak çantası fırlatıp, yumruklayınca kavga karakolda bitti. Darp neticesinde gece geç bir saatte evden çıkan Esma Ürün soluğu evinin yakınlarında bulunan Çankaya'daki bir karakolda aldı.

 

Ürün, karakola giderek olanları anlatıp, tutanakları tutturdu. Kocasının sağ kaşının üzerine ısrarla yumruk attığını belirten Esma Ürün, şikâyet dilekçesinde, şunları söyledi:

 

Haberin Devamı

"Kocam eski belediye başkanıdır. Şimdi de milletvekili olduğu için dokunulmazlık zırhına büründü. Eşimin uzun süredir bir bayanla ilişkisi olduğunu biliyordum. Ancak yuvamız yıkılmasın diye kendisinden şikayetçi olmayarak sineye çekmiştim. Bunu benden boşanmak için yapmış olabileceğini tahmin ettiğim için böyle davrandım. Eşimin kullandığı cep telefonuna gelen mesajlardan ilişkisi olduğu bayanı tespit ettiğimde, kendisi ile konuşmak istedim. Beni tehdit etti ve 'Git boşanma dilekçesi ver' dedi."

 

Tartışma büyüyünce eşinin yerinden kalkarak yanında bulunan evrak çantasını kafasına attığını anlatan Esma Ürün, "Ardından da hırsını alamayarak, hem hakaret ediyor hem de yumrukluyordu. Sağ kaşıma doğru sürekli vuruyordu. Kendisinin milletvekili olduğunu söyleyerek, 'Git nereye şikayet edersen et, bana dokunamazlar' diye de tehdit savuruyordu" dedi.

 

DOKUNULMAZLIK Ä°ZNÄ°

 

Esma Ãœrün kocasının kendisini darp ettiÄŸini kanıtlamak içinde doktor raporu aldı ve savcılığın soruÅŸturma yapılabilmesi için TBMM'ye yazı yazmasını istedi. Ãœrün'ün ÅŸikâyet dosyasını alan karakol, dosya hakkında soruÅŸturma yapılarak dava açılabilmesi için Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'na gönderildi. BaÅŸsavcılığın, Konya Milletvekili Halil Ãœrün hakkında soruÅŸturma yürütmesi ve dava açabilmesi için dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik fezleke hazırlaması gerekiyor. BaÅŸsavcılığın hazırlayacağı fezleke daha sonra Adalet Bakanlığı aracılığıyla TBMM'ye gönderilecek.ÂMeclis'in izin vermesi durumunda soruÅŸturma ve yargılama yapılabilecek.

 

Haberin Devamı

ESMA ÃœRÃœN'ÃœN Ä°Åž YAÅžAMI

 

Bir dönem, kapatılan Refah Partisi'nin Konya Kadınlar Komisyonu başkanlığını yapan Esma Ürün'ün, iş yaşamı da hareketli geçti. Bir dönem kapatılan holdingler arasında ismi geçmişti. 1997'de Sultan Yufkacılık AŞ'yi kuran Ürün daha sonra, 1999'da bu şirketi kapatarak yerine Anser Holding'i kurdu. Avusturya'daki yaklaşık 15 bin kişiden para toplayarak kurduğu holdingle, Konya Sanayi Sitesi'nde yufka ve eriştecilik ticareti yaptı. Holdingin kapısına kilit vurulunca hakkında birçok dava açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!