AKP'li Uğur için soru önergesi

Güncelleme Tarihi:

AKPli Uğur için soru önergesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2007 13:26

CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, AKP Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur'un, Altınoluk'ta karıştığı olayı bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Haberin Devamı

Aydoğan, TBMM Başkanlığı'na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı cevaplandırması istemiyle verdiği soru önergesinde, dokunulmazlığı nedeniyle hakkında işlem yapılmayan AKP'li Ahmet Edip Uğur hakkında parti organlarınca bir işlem yapılıp yapılmayacağını sordu. Aydoğan, “18 Ağustos 2007 tarihinde Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Beldesi'nde otopark yüzünden tartıştığı jandarma görevlilerine küfür edip, sonra da çevredeki vatandaşlara hakaret eden AKP Balıkesir Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Edip Uğur'un davranışları büyük bir üzüntü ve teessüf yaratmıştır. Adı geçen milletvekilinin sırf makamının güvencesi ile görev başındaki jandarmaya hakaret etmesi ve tartışmaya taraf olan çevredeki vatandaşlara saldırgan tavır ve davranışları, bu yüce makamın ve siyasetin saygınlığına yakışmamaktadır” dedi. Aydoğan, Başbakan'ın şu sorulara yanıt vermesini istedi:

Haberin Devamı

“Tartışma baştan sona ‘Benimle kışkırtıcı davranışlar sergileyen birkaç sivil vatandaşımız arasında geçmiştir’ diyerek olayı hafife alan sayın Uğur hakkında milletvekili dokunulmazlığı nedeniyle işlem yapılamadığı için parti organlarınca herhangi bir soruşturma yapılacak mıdır?
Çevredeki vatandaşlar ‘Askere böyle davranamazsınız’ diyerek tepki gösterdiğinde, halka ‘Siz de işbirlikçisiniz. Biz sizin dersinizi 22 Temmuz'da verdik. Hala anlayamadınız mı’ diyen milletvekilinizin, ‘Biz bize oy vermeyen yüzde 53'lük kesimi de kucaklayacağız’ sözüyle çelişkisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Seçim sonuçları, toplum ve kamuoyunda milletvekillerine baskı unsuru olarak kullanma hakkı vermekte midir?

Söz konusu olayda yaşananlar 2002 seçimlerinde vaat ettiğiniz ‘milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması’ konusunu hatırlatıyor mu?

Partiniz milletvekilinin meydana getirdiği bu üzücü olayın ardından, hakarete ve tacize uğrayan Altınoluk Jandarma Karakol Komutanlığı'ndaki görevlilerin ve diğer vatandaşların bu saldırgan davranışlar karşısındaki mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda herhangi bir işlem yapacak mısınız?

Haberin Devamı

Seçim sonuçlarına dayanarak toplumun bütün kesimleri sesini çıkarmadan, haklarını aramadan, iktidar ve iktidar mensuplarının kuralsız davranışlarına boyun eğmek ve kabul etmek zorunda mıdır?

Milletvekilinin kardeşi ve yakınları da vekil yakını olmayı, görevini yapmakta olan kamu görevlilerine (askeri personel) karşı kullanırken, vatandaşa hakaret ve saldırı hakkı, kurallara uymama hakkı vermekte midir?

İktidar milletvekili olmak kamu alanlarını sınırsız kullanma hakkını vermekte midir?

Demokrasi toplumun tüm kesimlerini kucaklamak, toplumun tüm kesimlerine eşit davranmak, yasa ve kanunlar önünde eşit hakları kullanmak değil midir?”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!