AKP'li başkandan düğün gafı

Güncelleme Tarihi:

AKPli başkandan düğün gafı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2009 18:09

ESKİŞEHİR'de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından gazeteci- yazar Uğur Mumcu'nun anısına düzenlenen etkinliğe katılmaması nedeniyle gönderdiği yazılı mesajda “Tarafıma göndermiş olduğunuz nazik düğün davetiyenize teşekkür ederim” diyen Tepebaşı Belediye Başkanı AKP'li Tacettin Sarıoğlu, ‘düğün’ kelimesinin personelinin dikkatsizliğinden kaynaklandığını belirterek, “Bu hata beni de çok üzdü” dedi.

Çağdaş Destekleme Derneği (ÇYDD) Eskişehir Şubesi tarafından dün Büyükşehir Belediyesi Turgut Özakman Salonu'nda ‘16'ncı Aydınlanma ve Demokrasi Haftası’ çerçevesinde öldürülen gazeteci- yazar Uğur Mumcu'nun anısına ‘Çetin Gül ile Söyleşi ve Bağlama Resitali’ etkinliği düzenlenmişti.

Çok sayıda kişinin katıldığı etkinliğin açılışında Tepebaşı Belediye Başkanı AKP'li Tacettin Sarıoğlu'nun gönderdiği belediyenin antetli kağıdına yazılan mesaj, sunucu tarafından okununca salonda bulunanlar şaşkınlık geçirmişti. Sarıoğlu mesajında, “Sayın Seyhan Yalçın, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şube Başkanı; tarafıma göndermiş olduğunuz nazik düğün davetiyenize teşekkür ederim, ancak daha önceden planan yoğun programım nedeniyle üzülerek aranızda olamayacağım, tüm katılımcılara ve sizlere selam ve saygılarımı sunarım” demişti. Mesaj karşısında salonda bulunanlar önce şaşırmış, daha sonra da gülmüştü.

Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu, bugün yaptığı yazılı açıklamada olaydan üzüntü duyduğunu söyledi. ‘Düğün’ kelimesinin personelinin hatasından kaynaklandığını ifade eden Sarıoğlu açıklamasında şunları kaydetti:
“24 Ocak 2009 tarihinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir şubesi tarafından düzenlenen Uğur Mumcu’yu Anma Programı için şahsıma davetiye gönderilmiştir.
Ancak programa katılamayacağım için daveti karşılıksız bırakmama adına bir mazeret mesajı gönderilmesi talimatını verdim. Fakat özel kalem sekreterliğimiz tarafından yazılan mesajda sehven ‘düğün’ kelimesinin geçmesi beni de ziyadesiyle üzmüştür. Bir personelimizin dikkatsizliğinden kaynaklanan bu hatanın bir kısım basın mensubunca büyütülerek siyasi bir polemiğe dönüştürülmeye çalışılması iyi niyetle bağdaşmamaktadır. Uğur Mumcu benim de saygı duyduğum ve değer verdiğim bir gazetecidir. Umuyorum ki Türk adaleti bu menfur olayın faillerini ortaya çıkartarak en ağır cezayı verecektir. Bu vesile ile basınımıza ve Uğur Mumcu’nun ailesine bir kez daha başsağlığı diliyor, Uğur Mumcu’yu da saygı ve rahmetle anıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!