AKP’ye Japon gelin

Güncelleme Tarihi:

AKP’ye Japon gelin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2005 01:24

AKP Van Milletvekili Hacı Biner’in oğlu Bilal, dün Japon Ayako Hyodo ile Ankara’da kıyılan nikah ile hayatını birleştirdi. Daha önce Japonya’da imam nikahı kıyan çiftin düğününe katılan AKP camiası, Biner ailesinin mutluluğunu paylaştı.

Gelinin anne ve babasının katılamadığı nikah töreninde damadın şahitliğini TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, gelinin şahitliğini ise Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Tomoyoki Abe yaptı.

DÜNÜRLER GELMEDİ

Kayınvalide Fatma Biner, törenden önce Hürriyet’e yaptığı açıklamada, dünürleriyle henüz tanışamadığını söyledi. Biner, ‘Gelinimi görmeden sevdim. Onu sevince ailesini de sevdim’ dedi. ‘Kız isteme’ dışında Türk geleneklerini yaşattıklarını söyleyen Biner, ‘İmam nikahı kıyıldı mı?’ sorusuna ‘Onu Japonya’da yaptılar. Gelinin ve Bilal’in arkadaşlarının katıldığı bir törenle kıyıldı. Buradan da ağabeyi gitti’ karşılığını verdi. Aile arasında kına gecesi de yaptıklarını belirten Biner, gelini Ayako’nun Müslümanlığı nasıl kabul ettiğini ise şöyle anlattı:

NAMAZA BAŞLAMIŞ

‘Kelime-i Şehadet getirmeyi
Bilal öğretmiş. O duyguları bambaşka yaşadı. Sözle ifade edilmiyor. Hala heyecanlanıyor. Bizimle çok mutlu. Kendi isteğiyle namaza da başladı. Ben hiç müdahalede bulunmadım. Önce izliyor, sonra tatbik ediyor.’

Arınç: Örnek olsun


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kıydığı nikaha kabine üyeleri ve pekçok AKP’li bakan ve milletvekili katıldı. Eşi Münevver Arınç ile geldiği nikahta şahitlik yapan TBMM Başkanı Bülent Arınç evlilik cüzdanını geline verdi. Arınç, ‘Bugün Japonya’dan bir gelin kazandık, emsalleri de çok olsun. Ayako inancı, gelenekleriyle bize uyum sağladı’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!