AKP, MHP: Milli mutabakat / CHP, HDP: Aydınlatılsın

Güncelleme Tarihi:

AKP, MHP: Milli mutabakat / CHP, HDP: Aydınlatılsın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 19:40

15 Temmuz darbe girişiminde bombaların hedefi olan Meclis’te, saldırının yıldönümünde özel oturum yapıldı. Partiler, demokrasiyi tehdit eden riskler ve toplumsal kutuplaşmalara karşı ortak mücadele mesajları verdi. Başbakan Binali Yıldırım, “Siz kalleş oldukça biz daha çok kardeş olacağız” derken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Pek çok karanlık noktanın aydınlatılmasına ortam hazırlanamamıştır” dedi.

Haberin Devamı

TBMM’de dün yapılan özel oturum, olağanüstü güvenlik önlemleri altında yapıldı. Görüşme öncesinde yerleşkenin çevresi bariyerlerle kapatılırken, polis helikopterleri tören boyunca güvenlik uçuşu yaptı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın 15 Temmuz sergisini açmasının ardından TBMM’ye gelen bakan, eski veyeni milletvekilleri, özel oturum için Genel Kurul’a geçtiler.

ARINÇ DİKAT ÇEKTİ

Özel oturuma katılanlar arasında eski milletvekili Bülent Arınç ve eski Başbakan Yıldırım Akbulut dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, özel oturumu izlemek için geldiği Meclis’te törenle karşılandı. 15 Temmuz özel oturumuna ve sergisine yabancı misyon şefleri de ilgi gösterdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar başta olmak üzere kuvvet komutanları, yüksek yargı temsilcileri de tam kadro özel oturumda hazır bulundular. Bazı milletvekillerinin aileleri ve çocukları da özel oturumu izledi.

Haberin Devamı

AKP, MHP: Milli mutabakat / CHP, HDP: Aydınlatılsın

CIMBIZ ATIŞMASI

CHP’liler oturumda zaman zaman “20 Temmuz darbesini unutmayacağız” diye laf attılar. Meclis Başkanı Kahraman, HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım’la tartıştı. Yıldırım’ın kullandığı kavramlara itiraz eden Kahraman, “Türkiye’de tutsak yok, esir de yok, tevkif edilmişler var. Türkiye’de zulüm var diye ifade edemezsiniz” diye konuştu. Sözlerinin ‘cımbızlanarak’ eleştirildiğini söyleyen Yıldırım ise “15 Temmuz öncesi biz bir darbe ihtimaline dikkat çekerken, siz yine şimdi düşündüğünüz gibi düşünüyordunuz” karşılığını verdi. Kahraman ise “Cımbızla çekmedim. Cımbızla araya yerleştirdiğiniz konuşmalarınızdan bahsettim” dedi.

AKP, MHP: Milli mutabakat / CHP, HDP: Aydınlatılsın

MECLİS ALBÜMÜNE CHP’LİLERİ KOYMADILAR

MECLİS’teki özel oturum başladığında, milletvekili sıralarına konulan ve TBMM Başkanlığı’nca hazırlanan 15 Temmuz kitapçığında o gece Genel Kurul’da bulunan CHP’lilerin fotoğraflarına yer verilmemesi, CHP’lilerin tepkisini çekti. TBMM Başkanı İsmail Kahraman konuşurken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “CHP’li vekiller yok muydu o akşam? Babasının çiftliği ya burası. İsmail Ağanın çiftliği burası” diye seslendi. Kahraman, “Hele oturun. Böyle bir günde. Her zaman olacak da bugün de gene sabredin” karşılığını verirken, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da “Fotoğraf gönüllerde” diye seslendi. CHP’liler Meclis sıralarına bırakılan kitapçığı almadı.

Haberin Devamı

AKP, MHP: Milli mutabakat / CHP, HDP: Aydınlatılsın

SIĞINAK TABELALARI

15 Temmuz özel oturumu için TBMM’de günlerdir süren hazırlıklar tamamlanırken, ilk kez tüm koridorlara ‘Sığınağa gider’ tabelaları asıldı. 15 Temmuz’un yıldönümünde sığınağın yerine ilişkin tabelalar ironi oldu. Milletvekilleri, “Hayırdır, bu tabelalar niye asıldı?” diye espri yaptı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!