Güncelleme Tarihi:
Çelik, Parlamento`da düzenlediği basın toplantısında, yeryüzünde saf musiki, saf mimari olmadığı gibi saf dil de bulunmadığını bildirerek, dilde diğer dillerden etkilenmenin doğal olduğunu söyledi. Başbakan Bülent Ecevit`in adının Farsça, soyadının Arapça, Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu`nun adının Arapça, soyadındaki ``Bostan`` kelimesinin Farsça olduğunu kaydeden Çelik, balık ve balıkçılıkla ilgili isimlerin yüzde 90`ının da Rumca sözcüklerden oluştuğunu ve bundan rahatsızlık duymadıklarını kaydetti.
Bakan Bostancıoğlu`nun ``klasik edebiyatı lise müfredatından çıkartmaya kalkışarak bir cinayete imza attığını`` savunan Çelik, şunları söyledi:
"(Türk Milletinin miladı Cumhuriyet`tir) diyecek kadar tarihi, bilimsel ve sosyolojik gerçeklerden nasipsiz olduğunu ortaya koyan Bakan, ne yazık ki (Köksüzlük) denen bir sığlığa düşmektedir.
Sayın Bakan, Divan Edebiyatı`nı müfredattan çıkarıyor. Niye? Zormuş, anlaşılmıyormuş... Matematik de zordur. Matematik dersini çocuklar anlamakta zorluk çekiyor diye kaldıralım mı? Bu tavrı ancak gaflet, hatta dalalet kelimeleri izah eder.
Sayın Bakan`ın okuma yazmasının olduğuna da emin değilim. Bir gün denemek için Sayın Bakan`a son bir yılda hangi kitapları okuduğunu birsorun bakalım, ne cevap alacaksınız.``
Çelik, bir soru üzerine, Bostancıoğlu ile ilgili olarak Meclis`te denetim yollarından birini harekete geçireceklerini de bildirdi.
ALEMDAROÄžLU`NUN ATANMASI
Basın toplantısında Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu`nun yeniden İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanmasını da eleştiren gösteren Çelik, üniversitelerdeki rektör seçiminin görünüşte demokratik, gerçekte ise despotik olduğunu söyledi.
İş başındaki rektörlerin ikinci dönemi garantilemek için yüzlerce yardımcı doçent kadrosu tayin ettiğini, kadro yükseltmelerini oy karşılığında yaptığı savunan Çelik, ``Alemdaroğlu`nun rakiplerine 400 değil, 1000 oy fark atması bile beni şahsen şaşırtmazdı`` dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Çelik, Alemdaroğlu`nun atanmasının tarihi bir hata olduğunu ileri sürerek, ``Geçmiş olsun Türkiye, geçmiş olsun İstanbul Üniversitesi`` diye konuştu.
Çelik, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer`in üniversite rektörlerinin bir defalığına atanması konusundaki görüşlerini daha önce açıkladığını da anımsattı.
Bir soru üzerine Arjantin`de yaşanan sosyal patlamayı da değerlendiren Çelik, Türkiye`deki güçlü aile yapısının bu tür olayları engellediğini, ancak bu durumun böyle bir gelişmenin yaşanmayacağı anlamına da gelmediğini söyledi. Çelik, Hükümet`in ``Pişkin bir tavırla`` bu gerçeği görmezden geldiğini de sözlerine ekledi.
  Â