Güncelleme Tarihi:
Her gün yeni bir soruyla okurlarına beyin cimnastiği yaptıran, yanıtını görmek için bir sonraki günü iple çektiren Akıl Oyunları köşesinin mimarı Emrehan Halıcı, “Güzel soru, çözümü zor ancak cevabı hayranlık uyandıran sorudur. Bu nedenle ben her gün okurlarımın karşısına bir sınavla çıkıyorum. Soru, beğenilmezse hedefime ulaşamamış oluyorum” dedi. Halıcı, Hürriyet’e şunları söyledi:
“Akıl Oyunları’na 2003 yılında başladık ve 14 yıldır bir gün bile sekteye uğramadı. 5 bin soru hazırladık bugüne kadar. Bir kitap yaklaşık 200 sorudan oluştuğu için 25 kitaplık malzeme var elimizde. Daha önce Doğan Yayıncılık’tan 4, TÜBİTAK’tan 3 zekâ oyunları kitabımız çıktı. Önümüzdeki aylarda TÜBİTAK’tan basılacak 3 kitabımız daha olacak.
ÇOK ÖZEL DURUM
Takipçilerimden sorular geliyor ancak şimdiye kadar bir veya iki kez isim belirterek köşemizde yayımladık. Hürriyet gazetesinin zekâ oyunlarına önem vermesi ve köşenin 5 bininci sayıya ulaşıyor olması takdir edilecek bir olay.
5 bin soru içinde tek bir soru bile tekrar edilmedi. Benim için çok özel bir durum. Beyni çalıştırmanın hem ruhsal hem fiziksel çok yararlı sonuçları var. Bu tür etkinliklere önem veren insanların hayattaki zorluklar karşısında daha başarılı çözümler üretebildiklerini görüyorum. Okulda öğretilen bilgilerle, hayatınızı devam ettirme şansınız yok. Beyin sporu yaptığınızda beyninizin geliştiği kesin ama bunun neticesini görmek zaman alabilir. Bedenimize nasıl bakıyorsak, önem veriyorsak beynimize de aynı hatta belki ondan biraz daha fazla önem vermemizde yarar var.”