Akif ders olsun

Güncelleme Tarihi:

Akif ders olsun
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2012 00:00

Devlet Tiyatrosu sanatçıları, İstiklal Marşı’nın kabul edildiği tarihi oturumu yeniden canlandırdı.

Törende Atatürk’ü İrfan Kılınç, Mehmet Akif Ersoy’u Kutay Sungar canlandırdı. 1’inci Meclis binasında tarihi oturumun canlandırıldığı temsili töreni, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da izledi. Kurtuluş Savaşı’nda şehit olan erlerin ve annelerinin düşüncelerinin anlatıldığı, er mektuplarına da yer verilen temsilde Günay’ın gözleri doldu. Temsilde, güftesi Mehmet Akif Ersoy’a, besteleri Saadettin Kaynak, Amir Ateş ve Şerif İçli’ye ait 3 eser seslendirildi. Temsil öncesinde konuşan Günay, şunları söyledi: “Mehmet Akif Ersoy bizim tarihimizin mütevazı ama müstesna, az bulunan karakter yüceliğine sahip insanlardan birisidir. Okullarımızda sadece İstiklal Marşı şairi olarak değil, diğer bütün vasıflarıyla inanç, ahlak vasıflarıyla anlatılması öğretilmesi, müfredatımıza bir ders olarak tayin edilmesi bir büyük ihtiyaç haline gelmiştir. MEB’in bu büyük ihtiyacı karşılayacağını umut ediyorum. Atatürk hakkında, 1’inci Meclis hakkında, Kurtuluş Savaşı hakkında konuşurken herkesin bu tarihi dikkatle ve yakından bilmesi gerekir. Bu Meclis müstesna bir Meclis’tir. Burada alınmış olan kararlar gerçekten insanlık tarihi içinde çok özel yer tutan nitelikte kararlardır. Akif, bu Meclis’in mebuslarındandı. Aynı zamanda inançlı bir insandır. Hiçbir zaman inançlarını istismar konusu yapmamış, inançları istismar konusu yapmış insanlara şiddetle karşı çıkan bir insandır.”

5 yaşında 10 kıtayla andı

DİYARBAKIR’da İstiklal Marşı’nın kabulünün 91’inci yıldönümü nedeniyle Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Törende Alipınar İlköğretim Ana Okulu öğrencisi Nilay Neşe Ceyhan, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere ve eksiksiz şekilde büyük coşkuyla okudu. Minik öğrenci, marşın bitiminde salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. Milletvekili Oya Eronat ile Vali Mustafa Toprak, Nilay Neşe Ceyhan’ı yanlarına çağırıp, öperek kutladı.

TBMM’de İstiklal Marşı sergisi

İSTİKLAL Marşı’nın TBMM’de kabul edilişinin 91. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı çerçevesinde TBMM ile Gazi Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği sergiyi TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam açtı. Açılışa, TBMM İdare Amiri Salim Uslu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, milletvekilleri, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan ile TBMM çalışanları katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!