Güncelleme Tarihi:
Türkiye genelinde toplam 149 çevre ihtilafı olayına işaret edilen ve bir bölümünün detaylarının da açıklandığı Çevre Direniş Atlası’nda ’HES’ler ve Su Yönetimi’ kategorisinde ekolojik yıkım olarak Kumluca Alakır Vadisi HES’leri, Kaş Kemer Köyü Kıbrıs Deresi Kasaba Regülatörü ve HES, Küçük Aksu Barajı ve HES, sulama projesi, malzeme ocakları, kırma yıkama eleme ve beton santralleri ile Manavgat Ahmetler Kanyonu HES gösterildi.
ELMALI VE KURŞUNLU TAŞ OCAKLARI
Türkiye’nin bugüne kadarki ilk ve en kapsamlı Çevre Direniş Atlası’nda Maden ve Yapı Malzemesi Çıkarımı kategorisinde Antalya’nın Elmalı İlçesi’ndeki ve Kurşunlu bölgesindeki taş ocakları da doğa yıkımı olarak gösterildi. Afyonkarahisar’da ise Beyyazı taş ocağı çevre ihtilafları arasında yer aldı.
ÇIRALI VE SORGUN ORMANI
Atlasın ’Turizm ve Eğlence Kaynaklı İhtilaflar’ bölümünde ise Türkiye genelinde sadece iki alan gösterildi. İkisi de Antalya’da olan bu alanlardan biri dünyaca ünlü Çıralı sahili diğeri de Sorgun ormanı oldu. Çıralı sahilinin kiralanma olayı, Sorgun ormanının da golf sahasına dönüştürülmesi ekolojik tehdit ve yıkım olarak Çevre Direnişi Atlası’na girdi.
BURDUR GÖLÜ’NÜN KURUMASI
’HES’ler ve Su Yönetimi’ kategorisinde Burdur Gölü’nün kurumasına da yer verildi. Kömür, doğalgaz, kaya gazı gibi ürünlerin oluşturduğu Fosil Yakıtlar kategorisinde ekolojik yıkım olarak Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesi’ndeki Uluköy termik santrali gösterildi.