OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 26, 2003 00:00
YaÅŸlanmaya karşı seferberlik, popüler Akdeniz diyetinin ömrü uzattığı gerçeÄŸini bir kez daha hatırlattı. Harvard Tıp Fakültesi ve Philadelphia'daki Biomol Laboratuvarı'nın araÅŸtırması, zeytinyağı ve kırmızı ÅŸaraptaki maddelerin insan ömrünü uzattığını gösteriyor. Nature Dergisi'nde yayınlanan araÅŸtırmaya, mayanın ömrünü uzatan, ÅŸarap ve zeytinyağında da keÅŸfedilen maddeler ilham verdi. AraÅŸtırmaya göre, saÄŸlıklı ve uzun ömür için her fırsatta tavsiye edilen kırmızı ÅŸaraptaki ‘‘resveratrol,’’ kanser ve kalp hastalıklarına karşı direnç kazandırıyor. Zeytinyağındaki ‘‘quercetin’’ maddesinin de benzer özelliÄŸi var.Â
button