Akdeniz’de Turizm

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz’de Turizm
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

Turizmde hız devri

Resepsiyonda kuyruğa son veren bilgisayar programı, otelcilik okullarına da girdi.

AKDENİZ Üniversitesi Turizm İşletmecilik ve Otelcilik Yüksek Okulu'nun eğitim bilgisayarlarına, ‘‘WinHotel’’ yazılım sistemi yüklendi.

AKILCI

Akdeniz, bu sistemi ilk kez eğitim ders programına alan üniversite oldu. Otel işletmeciliğine sürati getiren ve resepsiyon önlerindeki kuyruğu da kaldıran sistem, tesislerin diğer departmanlarında da rahatlıkla kullanılabiliyor.

Akdeniz Üniversitesi'nin benimsediği bu sistemi Mersin, 9 Eylül, Anadolu, Balıkesir, İzzet Baysal ve Tokat üniversitelerindeki otelcilik yüksek okulları da yazılım programına dahil etti.

Profesyonel

Yazılım programını hazırlayan C.A.P.I Bilgisayar'ın sahibi Can Yılmaz, ‘‘Bu yazılım,profesyonel otelcilik yazılımıdır. İşlemler karmaşadan uzak, akılcı ve akıcıdır’’ dedi. Bilgisayar teknolojisinin Türk turiziminde önemli bir görev üstleneceği belirtildi.

ANTALYA (DHA)

Tesislerimizi tanıyalım

Club Salima

Yeşillikler içinde bir cennet

TÜRK turizminin canlanmaya başladığı yıllarda, Beldibi bölgesinde yapılan Club Salima, yerli ve yabancı konukların vazgeçemediği tesisler arasında yer alıyor.

Nurol Holding bünyesindeki tesis, 260'ı standart, 41'i aile, 13'ü junior, 16'sı suit oda ve 7 villası ile toplam 854 yatak kapasitesine sahip.

Çam ormanı içerisindeki Club Salima'da, eğlencenin sınırı yok. Profesyonel animasyon ekibi, yerli ve yabancı konuklara, gün boyu unutulmaz anlar yaşatıyor.

Tesiste, çocuklar da unutulmamış. 4-12 yaş arası çocuklar için kurulan mini club, gün boyu hizmet veriyor. Tenis kortu, masa tenisi ve oyun salonları, konukların deniz ve güneşten arta kalan zamanlarını da rahat geçirebilmeleri için düşünülmüş.

DOĞA DOSTU

Türk ve dünya mutfağının seçkin yemekleri de, usta aşçılar eşliğinde tatilini geçiren turistlerin damak tadına sunuluyor.

Club Salima Genel Müdürü Haluk İldiri, konukların rahatı için her türlü konforun sunulduğuna dikkat çekerek, ‘‘Turist, doğa ile içiçe tatili seviyor. Bu yüzden, tesisimiz, 'doğa dostu' olarak anılıyor. Kuş cıvıltıları ve çam ormanı ile konuklar iş yoğunluğunun tüm stresini tesisimizde atıyor’’ dedi.

Bayram makyajı

TURİZM sezonuna yaralı başlayacak olan turizmcileri, 9 günlük uzun bayram tatili heyecanı sardı. Antalya ve bölgelerinde, turistik tesisler bayram hazırlıklarını hızla tamamlıyor.

Yaz sezonu sonrası kapılarını kapatan turizmciler, bayram nedeniyle, sezonu Nisan yerine Mart'ta açıyor.

Kurban Bayramı tatilinin, son anda 9 güne çıkartılması nedeniyle, bazı tesisler, bayram süresince kapılarını konuklarına açamayacak.

YOĞUN ÇABA

Geçtiğimiz sezon yaşanılan krizi, iç pazarda sağladıkları hareketlilikle biraz olsun atlatan turizmciler, yeni sezona, yerli turistle 'Merhaba' diyecek. Tesisini 12 ay boyunca açık tutan turizmci ise, uzun bayram tatilinde bir sıkıntı yaşamayacak.

Antalya ve yöresinde, bayram tatili nedeniyle bir çok tesis, daha şimdiden rezervasyonlarını tamamladı.

Tanıtım seferberliği

ANTALYA turizminin önemli merkezleri arasında yer alan Kemer İlçesi, tanıtımda adeta seferberik ilan etti. Kemer Belediyesi ve Kemer Otelciler-Pansiyoncular Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen tanıtma çalışmaları, aralıksız devam ediyor.

Kötü geçen turizm sezonu sonrası, kolları sıvayan Kemerliler, kış aylarında, yerli ve yabancı tüm fuarlara katılarak ilçeyi tanıtmanın karşılığını görmeye başladı.

Turizmin gelişmesi için, tanıtımın kaçınılmaz olduğunu söyleyen Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, ‘‘Tanıtımsız turizm ile sonuç alamayız. Kış ayları boyunca, tanıtımda, gerek fuarlara katılım gerekse yabancı heyetlerin ağırlanması gibi önemli çalışmalara imza attık. Bu sezon Kemer turizmi, istediğimiz seviyeye gelecektir’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!