Akdamar'da açılışa katılacak Ermeni heyeti Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Akdamarda açılışa katılacak Ermeni heyeti Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2007 21:40

Van Gölü, Akdamar Adası'ndaki Ermeni Kilisesi'nin açılışına katılacak olan Ermenistan heyeti, Türkiye'ye giriş yaptı. Heyeti temsil eden Ermenistan Kültür Bakan Yardımcısı Gogin Gürciyan, “İki ülke arasındaki her türlü kültürel faaliyete sıcak bakıyoruz” dedi.

Türkiye'ye, akşam saatlerinde Gürcistan'a açılan Türkgözü Sınır Kapısı'ndan giriş yapan Ermenistan heyeti, Ardahan Valisi Murat Yıldırım'ın daveti üzerine Valiliğe geldi.Ziyaret öncesi heyet, Ardahan Valiliği önünde Vali Yardımcısı Halil Karbuz tarafından karşılandı.

Makamdaki ziyaret, basına açık olarak yaklaşık bir saat sürdü. Ermenistan heyeti, Ardahan hakkında ve illerdeki yönetimlerle ilgili Yıldırım'dan bilgi aldıktan sonra, Vali Murat Yıldırım, vefat eden Ermenistan Başbakan'ı için heyete baş sağlığı diledi.

Yıldırım, “Ben de medyadan duydum. Başbakanınız vefat etmiş. Başınız sağ olsun” dedi.

Daha sonar her iki devlet yetkilisi, basının sorularını yanıtladı.

Türk gazetecilerin, “Ermenistan'da bir cami açılışı olmuş olsaydı, siz buna nasıl bakardınız?” şeklindeki sorusu üzerine, Ermenistan Kültür Bakan Yardımcısı Gürciyan, “Biz her zaman kültürel ortak projelere sıcak bakıyoruz. Ve bundan dolayı sizi tek cami açılışına davet etmiyoruz. Daha eski değerlerle, daha eski eserlerle ilgili ortak projeler yapmaya davet ediyoruz. Biz bunlara çok sıcak bakıyoruz” yanıtını verdi.

Ermeni gazetecilerin “Akdamar'a nasıl bakıyorsunuz?” sorusuna ise Ardahan Valisi Yıldırım: “Van valisine, yani oradaki yetkililere sormanız, daha isabetli olur. Karşılıklı güvene dayalı, uluslararası ilişkiler çerçevesinde yapılan güzel ve örnek bir çalışma olarak değerlendiriyorum” yanıtını verdi.

Vali Yıldırım, daha sonra valilikten ayrılan heyeti dış kapıya kadar uğurladı.

Heyet, Kars'a gitmek için Ardahan'dan ayrıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!