Akçakoca'da "ateş yakma" kavgası: 1 ölü

Güncelleme Tarihi:

Akçakocada ateş yakma kavgası: 1 ölü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2005 18:24

Düzce'nin Akçakoca İlçesi'ne bağlı Karatavuk Köyü'nde köylülerle fındık işçileri arasında çıkan 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı kavganın, fındık bahçesi yanında ateş yakma meselesi yüzünden çıktığı bildirildi.

Haberin Devamı

Akçakoca Kaymakamı Ali Uslanmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karatavuk Köyü'ndeki kavganın ardından olay yerine giderek gerekli incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Adana'dan köye fındık toplamak için gelen işçilerin fındık bahçesi yanında ateş yakması üzerine köylülerin buna müdahale ettiğini belirten Uslanmaz, şunları kaydetti:

“Bunun üzerine köylülerle işçiler arasında tartışma çıkmış. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine grup içinden silahla havaya ateş açılmış. Olayda 1 kişi ölmüş, 1 kişi de yaralanmıştır.”

Uslanmaz, köyde jandarma tarafından geniş güvenlik önlemleri alındığını ve kavgaya karışanların tespiti için çalışma başlatıldığını ifade ederek, olaya karışan işçi ve köylülerden bazılarının gözaltına alındığını bildirdi.

Olayda kullanılan silahın ise fındık işçilerine ait olduğunun tespit edildiğini söyleyen Uslanmaz, olay sırasında silahın kim tarafından kullanıldığının belirlenmeye çalışıldığını kaydetti.

Haberin Devamı

Fındık işçileriyle köylüler arasında çıkan silahlı kavgada Şırnak nüfusuna kayıtlı Abdulrezak Özdemir ölmüş, Şükran Yiğit adlı işçi kadın da yaralanmıştı.

Karatavuk Köyü Muhtarı İdris Post, “kavganın fındık işçilerinin terör örgütü PKK lehine slogan atması ve köylülerin de buna müdahale etmesi üzerine çıktığını” iddia etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!