Akar'ı götürmeye helikopter ayarlamış

Güncelleme Tarihi:

Akarı götürmeye helikopter ayarlamış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 22:40

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın helikopter ile Akıncı Hava Üssü’ne götürülmesi planını eski Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Daire Başkanlığı’nda Proje Geliştirme Şube Müdürü olarak görev yapan Albay Doğan Öztürk’ün yaptığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargâhı’nın işgal edilmesine ilişkin davanın dünkü 8. duruşması sanık Öztürk’ün savunmasıyla başladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın Akıncı’ya helikopterle götürülmesi fikrinin kendisine ait olduğunu belirten Öztürk, şu iddialarda bulundu:

‘HAZIR DEĞİL’ DEDİLER
“Özel Kalem’in odasında otururken, birisi geldi, ‘Komutan Akıncı’ya gidecek ya da gitmek istiyor’ gibi bir ifade kullandı. ‘Helikopter çağıralım, bu saatte en iyi şekilde helikopter ile gitmesidir’ dedim. Yarbay Halil Gül’ü aradım, ‘Helikopter lazım’ dedim. Helikopter ilk indiğinde ‘Genelkurmay Başkanı daha hazır değil’ dediler. Derdest edildiyse alıp götürülmesi lazımdı. Rızasını sormazlar ki. Yarbay Halil Gül’ün kullandığı helikopter tekrar geldi. Akar’ı odasından çıkarken gördüm. Yanında Mehmet Dişli vardı. Çıktıktan sonra elleri, kolları serbestti. Odada çıkan silahlı adam görmedim. Akıncı’ya gitme konusunda bir direnç de görmedim. Genelkurmay Başkanı bu şekilde gittiği için ‘Genelkurmay Başkanı süreci Akıncı’da yönetecek’ gibi düşündük. Sabah biz beklerken, komutanın Çankaya’ya gittiğini gördük. Biz o saate kadar Genelkurmay Başkanı’nı emir komutanın başında olarak biliyoruz. Ben bunu şeyin başında olarak söylemiyorum. Ben bizim o ana kadar yaptığımızın karargâhın emniyeti olarak düşünüyordum. Ben birçok şeyi gözaltında darp edilirken öğrendim. Biz kendimizi can derdinde hissederken TV’yi takip etme şansımız yoktu.”

‘ÇEKİÇ ALARM’A GEÇTİK
Öztürk, 15 Temmuz akşam saatlerinde koridorda Tuğgeneral Mehmet Partigöç’ün kendisine karargâha yönelik bir saldırı olabileceğini söyleyerek tedbir alınması talimatı verdiğini anlattı. Saat 20.30’da ‘çekiç alarm’ durumuna geçilerek tedbir alındığını söyleyen Öztürk, kendisini arayan ve tanımadığı bir yüzbaşının “Karargâhtaki güvenliğin sağlanmasına takviye işlemi için Özel Kuvvetler personeli yolda” dediğini aktardı. Bu telefon görüşmesinden sonra Güney nizamiyesine bir otobüsün yanaştığını belirten Öztürk, “Otobüsü ben karşıladım. Başlarında Fırat Alakuş Albay vardı” dedi. ‘Yurtta Sulh Konseyi’ üyeliği suçlamasını kabul etmeyen Öztürk, darbe bildirisinin içeriğini bilmediğini öne sürdü. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, “Ben söyleyeyim. Yargıtay üyelerinin görevlerine son verilirken okunan bildiri ile darbe bildirisi aynı kalemden çıkmış” dedi.

FOTOĞRAFLAR YALANLADI
Sanık Doğan Öztürk, darbe gecesi Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in derdest edildiğini görmediğini söyledi. Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, sanığın orada olduğunu gösteren fotoğrafları çıkardı. Bir astsubayın derdest edilme emrini vermediğini iddia eden Öztürk, astsubayı işaret ederken kameradan alınmış fotoğraf gösterilince zor anlar yaşadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!