Akademisyenler mutfakta yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Akademisyenler mutfakta yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2009 12:13

ABANT İzzet Baysal Üniversitesi’nde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ‘Geleneksel Lezzetli Dostluk Şenliği’nde görev alan akademisyenler, aşçılıktaki marifetlerini gösterdi. Rektör Prof. Dr. Atilla Kılıç, tavuklu rizotto yemeği ile en lezzetli yemek kategorisinde birinci oldu.

Haberin Devamı

AKADEMİSYENLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Üniversitenin sosyal tesislerinde dün düzenlenen ‘Geleneksel Lezzetli Dostluk Şenliği’nde salata, sıcak yemek, tuzlular ve tatlılar kategorilerinde yarışma düzenlendi. Salata, tuzlular ve tatlılar evlerde hazırlanarak getirilirken, sıcak yemekler ise sosyal tesislerde hazırlandı. Sıcak yemekler kategorisinde 2’şer kişiden oluşan 4 grup, ocakların başına geçerek yemeklerini pişirdi. Akademisyenlerden oluşan juri, yemekleri tek tek tadarak puan verdi.

Sıcak yemeklerde Prof. Dr. Atilla Kılıç ve Yrd. Doç. Dr. Bahadır Aydın tavuklu rizotto, iç pilavlı ördek, mantarlı sebzeli piliç sarma ve mantarlı sebzeli yumurta ile birinci oldu. Salatada ise Prof. Dr. Kılıç’ın eşi Prof. Dr. Kıvılcım Kılıç birinci, tuzlularda Yrd. Doç. Dr. Azra Bozcaarmutlu, tatlılarda da Yrd. Doç. Dr. Saadet Aydın birinci oldu. Yarışmada en lezzetli yemekte ise Prof. Dr. Atilla Kılıç tavuklu rizotto ile birinci oldu. Yarışmada birinci olanlara hediyeler verildi.

Haberin Devamı

Yarışmanın öğretim üyeleri arasında kaynaşmayı sağlamak, dostluk ve hüner gösterisi amacıyla düzenlendiğini belirten Rektör Prof. Dr. Atilla Kılıç, “Yaptığımız sosyal anlamda güzel bir faaliyet. Bu yarışmanın geleneksel hale de getirilmesi, üniversitemize canlılık kazandırıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!