AK Parti'den İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in 6'lı masa sözlerine ilk açıklamalar geldi

Güncelleme Tarihi:

AK Partiden İYİ Parti Genel Başkanı Akşenerin 6lı masa sözlerine ilk açıklamalar geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2023 17:55

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6'lı masaya yönelik sözleri sonrası AK Parti'den açıklamalar geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “12 ayda, 12 toplantıda en yakın ortağını, kendi belediye başkanlarını ikna edememiş; milletimizi mi ikna edecek?” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise "1 yıldır toplanıp, her toplantıdan sonra adaylarını açıklayamadılar" diyerek "Herkesin kafasında bir tilki dolaşıyormuş, birbirine değmiyormuş. Tilkiler ortaya çıkınca masa devrildi" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün gerçekleşen ‘Altılı Masa’ toplantısının ardından bugün partisinin Genel İdare Kurulu ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından parti genel merkezinde basın açıklaması yapan Akşener, Altılı Masa’nın millet iradesini kararlarını yansıtma kabiliyetini yitirdiğini dile getirdi. Akşener, ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda göreve davet etti.

AK PARTİ'DEN AKŞENER'İN SÖZLERİNE İLK YORUM

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamalarına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “12 ayda, 12 toplantıda en yakın ortağını, kendi belediye başkanlarını ikna edememiş; milletimizi mi ikna edecek?” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, daha sonra TBMM'de gündeme ilişkin yaptığı açıklamada Türkiye'nin önemli bir seçime hazırlandığını belirterek, "6'lı Masa diye ifade edilen yapının son siyasi kavgası tam bir ibretlik tablodur. Biri tweet atıyor, 10 dakika sonra siliyor. Bu tam bir siyasi dansözlüktür. Biri sormadan aday olduğunu iddia ediyor, ülke ülke geziyor. Birileri de tamamen sessiz kalarak sadece 2 vekillik için tüm siyasi hayatını, hatırasını, adeta gömüyor. Bu tavrın ve ekibin bırakın Türkiye'ye, kendilerine faydası olmadığını şu son birkaç günde görmüş olduk" diye konuştu.

Güçlü, prensipli ve zamanında açıklanan bir adayla yarışmak istediklerine değinen Turan, "Çünkü iyi muhalefet, iyi iktidarın da referansıdır aynı zamanda; ama bu saatten sonra açıklanacak olan aday olsa olsa usulen bir adaylıktır. 6'lı Masa'nın isteği güçlü bir cumhurbaşkanı, önemli bir siyasi liderlik değil, sadece bir özel kalem müdürü arayışıdır" dedi.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YAZICI: MASA DEVRİLDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, CNN Türk'te katıldığı yayında Akşener'in sözleriyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Yazıcı, "'Birbirine benzemeyen siyasi partilerin bir araya gelmesi demokrasi açısından bir kazanımdır' diyorlardı. Ancak bunu devam ettiremediler. Demek ki her birisinin kafasında başka bir plan vardı. Gidişatta bir yerde bir şey olacağı belliydi. HDP somut olarak gözükmüyor ama çok uzakta değil. Masanın bir aday açıklamasını bekliyordu. Masanın adayına göre bir aday göstereceklerdi. Bunun için söylenecek bir şey yok. 'Büyüyecek' diyor. Millet neyin ne olduğunu görüyor. Bir aday belirleme sorunun çözemeyenlerin, Türkiye'nin sorunlarını çözmekten yoksun oldukları bu yaşanan örneklerle daha da ortaya çıkıyor. Milletimiz bunun muhasebesini yapacak. İnşallah 14 Mayıs seçimlerimde Cumhurbaşkanımız tekrar seçilecek ve Meclis grubumuzu büyüteceğiz.

Haberin Devamı


Akşener'in açıklamalarını gördük. Masayla ilgili çok sert bir üslupla irtibatı kalmadığını, kendisinin noter olamayacağını belirtmek suretiyle ayrılmıştı. Geri döner mi, kendi bileceği iş. Siyaset bir güçtür, siyasi tabelalarla oluşmaz. Ben bundan sonra millet ittifakı diye 6'lı masanın daha fazla güç devşireceği kanısında değilim. Kendisini toparlayıp, güçlü bir konuma geleceği kanısında değilim. 1 yıldır toplanıyor, her toplantıdan sonra adaylarını açıklayamadılar. İfade eder gibi toplantı gerçekleştirilirken, masa devrildi. Herkesin kafasında bir tilki dolaşıyormuş, birbirine değmiyormuş. Tilkiler ortaya çıkınca masa devrildi

 

 

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ TUNÇ: 6’LI MASA TARİHE GÖMÜLDÜ

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, 'Güçlendirilmiş parlamenter sistem çöktü. 5 yıldır tek icraatları toplanıp toplanıp dağılmak, suni bir gündemle boş yere kamuoyunu meşgul etmek olan 6’lı masa tarihe gömüldü.' dedi.

Tunç ayrıca, 'Güçlü Türkiye’nin inşası için durmak yok yola devam. Hayırlı olsun Türkiyem. Toplandılar toplandılar dağıldılar! Aylarca süren 6'lı masa tiyatrosu dağıldı... Parlamenter sistem hayali iflas etti. Biz bugüne kadar olduğu gibi milletimizle omuz omuza Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yaralarımızı sarmaya Türkiye'yi hep beraber inşa etmeye devam edeceğiz.' paylaşımında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!